SÖNDAG

Frolle och Exet är aktiverade för idag. Det blev två pass på banan, båda kändes fina! Dom var dock lite trötta eftersom det är så varmt ute - hela 14 grader. Igår var det liksom bara 2, så det blev en snabb förändring. Jag red i piké för första gången för i år utan att frysa. Så himla skönt! 
 
Om en liten stund kommer Erica med Buttler som jag rida. Vi ska börja lära honom galoppfattning idag, med knappa förväntningar från min sida. Då kan jag bara överraskas positivt, eller hur? Nej men, det ska nog gå bra. Vi har ju börjat om Buttlers utbildning, eller vad man ska säga. Ett tag för några år sedan var han nästan omöjlig att rida ett vettigt pass på så efter en skada har Erica helt enkelt valt att börja om, från ruta ett. Hela hösten har vi bara jobbat i skritt och i början på vintern började vi även med travarbetet. Han har nu byggt upp muskler på rätt ställen och känns stark nog att börja känna på galoppen. För säkerhets skull ska vi ta på honom gummisnodden för att han förut när man fattade galopp gärna ville köra upp huvudet, studsa på stället eller dra iväg. Därför är det bra att redan i början försöka jobba honom i en lägre form vilket även gör att galoppen kommer bli behagligare för både honom och mig/Erica. 
 
Nu ska jag gå ut och dra på mig stövlarna och ridhjälmen. Vi hörs mer ikväll :) 
 
 
Jag och Buttler i Juni. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|