Buttlers första tävling

Nu är det gjort, Buttler - före detta travare - har startat sin allra första dressyrtävling och gjort det över vår förväntan. Vi startade som ni vet en LB:2 i Edsbyn. Vi fick 46,33% - alltså inget att skryta med, men till hans försvar tyckte jag domaren drog ner lite väl på momenten efter första missarna. Det är ju väldigt lätt att skylla på det, men ska analysera filmen lite noggrannare och granska kommentarerna så får vi se sen hur ense vi är. 
 
Men i alla fall, resan gick bra. Han är ganska nervig i transporten och väldigt känslig för gupp, bromsning och för att stå stilla men det gick bra. Vi får säga att vi inte alls fick någon bra start på tävlingsdagen, vi var tvungna att lasta ur 40 minuter innan tänkt då Buttler blev stressad av alla nya ljud och hästar som rörde sig utanför. Tyglarna fastnade i mellanväggen så dom gick av, som tur var finns det ju alltid snälla människor på dressyrtävlingar som lånade ut ett par tyglar till oss! Jag promenerade honom i ungefär en halvtimme för att han skulle lugna sig, pratade med honom och försökte bara få honom positiv liksom. Men sedan beslöt vi oss för att jag skulle hoppa upp och skritta istället, vilket var rätt gjort. Han blev mycket lugnare. Jag skrittade och travade på framridningen, mjukade upp honom lite i sidorna och försökte få honom att landa lite. Många nya intryck för honom - många hästar, mycket människor på språng, hög musik och röster ur högtalarna och såklart en helt ny plats. Inne i ridhuset kom han ner lite från molnen, fick det rätta suget och vi red hela programmet. Galoppen är vi mycket nöjda med, han fattade på en gång och galopperade genom volten och halva diagonalen i vänster varv. I höger fick jag inte igång honom förrän i slutet på volten men sedan galopperade han hela diagonalen. Sedan fick vi massa andra småmissar som naturligtvis kostar. Han blev väldigt spänd och taggad efter att ha fått galoppera, vilket jag visste att han skulle bli, så då blev det knasigt på långsidan efteråt. Halterna är jag nöjd med, samt uppridningarna. Jag tror han tyckte det var roligt att visa upp sig, han blev väldigt lugn efter ritten. Det var tanken, så vi är nöjda. Han belönades med massor av äpplen! 
 
Tyvärr har jag ingen bild från tävlingen ännu, men det kommer! :) 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|