VAD HAR JAG GJORT IDAG?

Jag började dagen med att släppa ut hästarna. Dom fick vara utan täcke fram till jag skulle rida, för att kunna vädra ur pälsen lite. Det tyckte dom nog var skönt! 
 
Vid tio höll jag i en träning för Erica och Buttler. Även jag fick sitta upp på honom en stund, då Erica blev helt slut efter att behöva trilskas med hästen en stund, så jag fick känna på honom och kunde ge henne bättre tips utifrån vad jag själv upplevde från hästryggen. Det var ganska simpelt - man får inte ge upp (vilket gäller alla ryttare). En häst som slår mot skänkeln, drar upp huvudet och försöker galoppera iväg, tvärnitar, försöker vända eller något annat kommer aldrig sluta med det om du inte gör något åt det. Mitt tips är att ta det med en nypa salt, låtsas som att det inte var något som hände och bara fortsätta rida. Buttler ville gärna ta upp huvudet, börja smågaloppera eller sakta ner till skritt. Vad jag gjorde då var att jag bara fortsatte rida, fortsatte driva framåt - absolut inte bromsa - och rida lätt, för att då störa hans takt. Jag gjorde ingen big deal av det, utan brydde mig inte. Jag fortsatte varv på varv på volten i trav, tills jag kunde rida ett tag utan att han skulle säga emot. Det blir ju liksom bara jobbigare för hästen  om den ska hålla på och lägga in massa konstiga saker, så då får dom skylla sig själva. Buttler gav med sig till slut, och blev otroligt fin men också grymt svettig och trött. Ni kan läsa mer om passet HÄR
 
 
Vid 12 gick jag ut till mina grabbar. Frolle gick ett pass på ridbanan, som ni längre ned kan se en bildbomb från. Han var så jävla fin. Red några övningar som vi brukar göra på träningar för Lena, men mest volter och rakriktning - alltså basics. Samlade upp honom ordentligt några gånger och fick honom att ta några halvsteg (!!). Har jag sagt att han har otroligt lätt för att lära sig? Det är sjukt. 
 
Jag och Exet red ut på en mysig uteritt. Även han var kanonfin från topp till tå idag! Vilka hästar jag har.. Vi träffade på samma sex rådjur hela tre gånger, haha. Men Exet är ju en sån cooling så han bara lunkar på i samma tempo, like always. 
 
Haft en superbra hästdag med andra ord, och strax ska jag kila ut till stallet igen och natta grabbsen. Perfekt början och slut på denna lördag ♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|