Hästarna idag

Träningen med Frolle gick så himla bra idag! Joggade fram honom i trav och galopp och sedan red jag öppna på medellinjen, flyttade i öppnan till kvartslinjen och fortsatte mot kortsidan. Detta gör vi så jäkla bra nu, det märks tydliga skillnader på inramningen, bjudningen, stadigheten och hur långt han kan ta in bakbenen. Att en övning kan ge så mycket liksom?! 
Sedan gick vi över till galopparbetet med tempoväxlingar först på volten innan vi gick ut på fyrkanten och gjorde det också med små volter på långsidorna. Otroligt nyttigt för honom att jobba på detta, man kan tjäna jättemycket på att visa tydliga skillnader i ett program så det är verkligen en prioritet. Övergången uppåt till ett snabbare tempo är bra så länge jag vågar satsa ordentligt medan övergången till samlad galopp inte är lika bra. Han blir lite stretig och spänd, men det är för att jag inte är tillräckligt tidig och snabb med mina hjälper så det hela hänger väl egentligen på mig. Bara att jobba vidare! Galoppen i sig var dock jättemycket bättre i kvalitén. 
Efter galopparbetet gick vi tillbaka en stund till traven. Gjorde tempoväxlingar på volt och jäklar vad fina övergångar vi gjorde! Inga taktmissar och han var så himla jämn i stödet och påskjutet. Då avslutade jag, mer än väl förtjänat! 
 
Har jag inte världens bästa ponny som går från klarhet till klarhet varje träning? Finaste Frolle ♥
 
 
Efter timmarna på ridskolan åkte vi hem och lasttränade Leon. Upp på luckan, stanna några minuter, rygga och sedan in i transporten. Mamma stängde igen och han fick stå där ca 10 minuter. Han var lite mer "fram och tillbaka" idag, men vi tränade när det var mörkt idag vilket vi inte gjort annars så det kan ha berott på det. Sedan när vi skulle lasta ur fick han inte gå ut med en gång, utan jag ville att han skulle stå kvar stilla tills jag gett klartecken. Det är ju otroligt viktigt att göra så eftersom det otäckaste som finns är hästar som kastar sig ut ur transporten! Det gick bra i alla fall. Efter lastträningen tog jag in honom i stallet och borstade. Tog på sadeln och hängde lite på honom samt stod upp i ena stigbygeln vilket gick kanonbra. I morgon ska mamma nog leda honom medan jag hänger på om hon har tid. 
 
Erica kom och red på ridbanan när jag höll på i stallet så jag gick dit en stund och hjälpte henne. Han var ganska på och trippig, så hon fick jobba med att variera storleken på volten och fokusera på att få honom avspänd och lösgjord. Det hjälpte jättemycket och han blev riktigt fin! Sen fick jag hoppa upp och känna på honom (kan ju vara bra eftersom jag ska tävla honom på lördag). Han blev lite spänd av ryttarbytet och han kanske kände av att det var tjatiga Pernilla uppe på ryggen igen så han försökte smita ;) Då gick jag tillbaka till jobbet Erica gjorde och han släppte till fint. Avslutade med att jobba lite bakdelsvändningar och det gjorde han helt ok. 
 
Jättelyckad hästdag idag måste jag säga, även om det har tagit hela dagen!
 
 


Kommentarer
Postat av: Erika Pettersson

Va roligt att träningen gick bra. :)

Svar: Ja verkligen :)
Pernilla Hägglund

2013-11-20 @ 11:01:13
URL: http://erikapettersson.webblogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|