Tömkörning & linlöpning

Frolle fick tömköras idag. Jag blev inspirerad av gårdagens clinic och testade på en ny koppling som jag tyckte funkade helt okej. Jag upplever dock att Frolle passar bättre med den som jag oftast brukar köra med, men det är ju alltid bra att prova på nya saker! Han var lite slö och min pisk har gått sönder så den hjälpte inte särskilt mycket heller. Vi lekte lite med trampet, men han kunde inte riktigt slappna av så jag gjorde inte så mycket. Istället fick han gå på en stor volt låg och rund. I morgon tänkte jag trimma lite uppsuttet och sedan avslutar vi veckan med en uteritt! 
 
Idag fick Leon vänja sig vid lite uppsittningsrörelser och tyngd på ryggen i stallet. Ute på banan fick jag hjälp av mamma att börja presentera linlöpning för honom. Han fick ha stigbyglarna nere efter en stund också. Det tyckte han var lite konstigt så han kickade några gånger men sen accepterade han det. Mamma ledde honom på en volt runt mig och jag gav alla röstsignaler. Vi ville bara att han skulle få en uppfattning om att gå runt någon. I morgon ska vi göra lika och sedan prova låta honom gå själv. Han är otroligt snabblärd måste jag säga, men även om så är fallet måste man vara noga med att inte vara för snabb med allt. 
 
 
Åååh, när jag kom tillbaka från banan med Frolle efter tömkörningen... GISSA var Leon var? Jo, han hade minsann tagit sig ut från sin box och ställt sig i Frolles. Visst, jag förstår om han vill härma Frolle och även han bli riden, men så dum är jag inte att jag tar fel. Good try, Sir Leon, kanske nästa gång ;)
Ingen skada skedd i alla fall förutom att han trampat ner Frolles grimma i en bajshög, men mer än så var det ingen fara. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|