Frolle idag

Jag och Frolle tränade som sagt för Lena idag vilket gick otroligt bra. Jag kände redan när jag satt upp att han var fräsch och fin så jag satte redan då höga förväntningar, som dock slogs med hästlängder (trots att jag red på bett)! 
 
Jag värmde upp honom själv och sedan kom Lena. Medan hon stängde porten provade jag att få honom att trampa och jag säger bara wow, på första försöket började han trampa. Tyvärr såg inte Lena detta men jag blev riktigt glad! Vi har lagt trampträningen åt sidan nu i vinter men nu känns det verkligen som att vi kan lägga in det igen på skoj. Hur som helst gjorde jag bara detta en gång. Sedan red jag öppnor och slutor som dom ligger i FEI Lag och Mästerskap. Från början blev omställningen i mästerskapsslutan lite platt så jag satt över på höger och började omställningen två steg innan väggen. Den blev riktigt fin av det och det kändes som att vi bara flög iväg åt nästa riktning. Kul! Vänsteröppnorna var suveräna men i höger måste jag jobba mer med ställningen och se till att jag sitter över på höger ordentligt. Han skjuter gärna upp högersidan lite så då måste jag vara där och trycka tillbaka den. 
 
Efter det kände jag lite på galoppen på en volt och gjorde ett par övergångar till skritt. Sedan red jag igenom mästerskapsprogrammet vilket kändes riktigt bra. Det var bara små detaljer som behövde justeras och efter någon omridning av uppridning-halt, mellanskritt-skrittpriuett och galoppserpentin-enkeltbyte-galoppserpentin så var det riktigt riktigt bra. Både Lena och jag var helt häpna över hur fantastisk Frolle var! Eftersom han kändes så bra avslutade vi efter detta. Det blir ju lätt att man vill fortsätta rida när hästen är så pass ridbar, men det är egentligen då man ska ta det lite lugnt och inte rida för mycket - utan spara på det fina. Efter detta träningspass är jag så jäkla taggad på att tävla, bara 19 dagar kvar
 
 


Kommentarer
Postat av: Malin Ottenbäck

Kul att det gick bra!

Svar: Ja, superkul!!
Pernilla Hägglund

2014-04-08 @ 20:22:40
URL: http://tildaomalin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|