21a april

Hej och hå, mitt i allt! 
 
I morse åkte jag och mamma till ridskolan med Leon i släpet. Löshoppning stod på schemat. Han fick galoppera i båda varven över bommarna som uppvärmning och sedan började vi hoppa honom. Leon hoppade väldigt bra och läste av avstånden bra. Första varvet blev det lite krångel för honom men det löste han fint varvet därpå. Innan vi avslutade låg bakbommen på oxern på 1,10m. När vi kom upp mot 1 meter hoppade han lite platt först, men när han fick komma om några gånger blev språngkurvan fin igen. Efter ett bra språng på 1,10 säntke vi ner och avslutade på det. Han var verkligen duktig min lilla bebis! :) 
 
Jag åkte tillbaka till stan sen med Madde för att göra henne sällskap, men jag fick ändå med mig två nagellack, läppglans och två par stövelstrumpor hem. Så nu har jag nymålade naglar och känner mig tjejig igen! Skönt :) 
 
Jag har ridit Frolle också! Han var så jäkla pigg att det nästan inte gick att rida rakt fram så på vägen hem från våran uteritt fick jag svänga ner på en åker och jobba honom på en volt. Det gjorde jag helt rätt i för sedan var han lugn och genomarbetad. Att hoppa av efter ett ridpass är det värsta jag vet så jag är glad att jag tog tag i det och jobbade igenom honom på åkern istället för att slita och dra och spänna mig. 
 
Nu ska jag äta middag och sedan väntar några timmars jobb för min del. Helt ok avslut på påsklovet måste jag säga! :) 
 




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|