Överby Hästsportförening

Igår åkte jag, mamma och Frolle till Sollentuna på en nationell tävling. Världens bästa pojkvän kom också och kikade eftersom det bara ligger 20 minuter från där han bor! Resan för oss tog 3,5 timme och vi kom hem tolv i natt. Det blev en väldigt lång, men rolig, tävlignsdag alltså. 
 
FEI Lagtävlan: Första klassen red vi på 60,537% och med den procenten hamnade vi på en sjundeplats av tolv startande. Hans kändes ganska fin på framridningen men han drog sig konstant åt höger, så jag jobbade mycket med att rida innanför spåret rakt fram och med att öka/minska volten för att han skulle rama in sig och balansera upp sig mellan mina hjälper bättre. Programmet kändes helt ok, han var lite spänd men jag är nöjd med det mesta. Han kändes positiv och glad så då blev jag detsamma! 
 
FEI Mästerskap: I denna klass skrapade vi ihop 61,789% vilket gjorde att vi kom på en åttondeplats av åter igen tolv startande. Han var inte lika mot höger på framridningen som i klassen innan, utan han kändes väl inramad. Han var fin att rida men lite lam. Jag försökte verkligen få igång honom precis innan vi skulle in på banan för att han inte skulle lägga av och det tycker jag att jag lyckades ganska bra med. Han var även i denna klass positiv och jag är nöjd med ritten! 
 
Jag är väldigt nöjd med tävlingen i det stora hela och jag tycker att procenten stämde bra överens med vår prestation. Frolle är ingen gångartsponny och kommer aldrig bli, men jag är fruktansvärt nöjd över att ha lyckats tagit honom till den här nivån och ändå rida på godkända resultat. Dessutom utvecklas han fortfarande. För mig finns det ingen mer värdefull ponny, för även om han inte har den flashigaste traven har han ett hjärta av guld och en så härlig personlighet! Han är bäst 
 
 


Kommentarer
Postat av: Malin Ottenbäck

Vad kul att det kändes bra!
Man behöver ju inte rida på jättehöga procent heller. Då kanske det är roligare att få lite lägre procent i en högre klass. Än att rida en lättare klass (som man egentligen tycker är för lätt) och få höga procent. :)

Svar: Ja superkul! Nej precis :)
Pernilla Hägglund

2014-04-30 @ 09:03:41
URL: http://tildaomalin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|