Fullt upp

Hej! Jag kan bara kika in en snabbis nu.. Jag ska strax bli upplockad av Fredrik och åka till Gävle till min farfar. Mamma, pappa och Madde är redan där samt hela släkten på pappas sida. Vi ska grilla och bada, en sommartradition! 
 
Frolle var fantastiskt fin idag. Igår red vi intervaller i skogen och jag lät honom galoppera precis hur fort han ville och det var inte direkt sakta haha. Tårar i ögonen av vinden och det var så härligt! Frolle frustade ut ordentligt och tyckte det var superkul, precis som jag. Idag gjorde vi samlande övningar på banan. Värmde upp honom som vanligt och sedan jobbade jag traven. Jag la fokusen på en övning och det var att skritta, hitta lite tramp och sedan trava framåt några steg innan jag saktade av honom till skritt igen. Sedan samma igen. Så gjorde vi i båda varven flera gånger och han gjorde det jättebra tycker jag! Jag ville ha en långsam takt men aktiva ben och det fick jag, så då kan man ju inte vara mer än nöjd. :) I galoppen red jag på en volt med tagen bakdel. Ibland gjorde jag volten mindre, samlade mer och tänkte lite piruett. Det gjorde jag bara en kort stund för att det inte skulle bli för jobbigt, då red jag istället ut på fyrkanten i ett lite mer friskt tempo. Sedan gjorde jag några byten på kvartslinjen. Han guppar gärna upp med rumpan och blir lite "låst" vilket han även gjorde de första gångerna idag, men sedan helt plötsligt gjorde han två rena byten - avslappnade och inte alls låsta. Då berömde jag honom som en tok och avslutade! Frolle var så duktig. ♥ 
 
Leon är fortfarande svullen. Den går ner lite om han får bandage i hagen hela dagen. Om det är lika imorgon ringer vi till veterinären. Jag gör ju allt som man ska göra och den vägrar minska så det är verkligen frustrerande.. Hur som helst var Leon superduktig idag! Jag fick duscha hela honom, till och med bakbenen! Precis innan jag skulle börja var han lite tveksam men så fort han fick vattnet på sig lugnade han sig och stod som ett ljus under hela duschningen. Kul med framsteg! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|