Vetbesöket

Igår var Leon iväg till veterinären, för första gången (och förhoppningsvis den sista). Han har haft en svullnad på insidan av sitt högra bakben alldeles ovanför kotan och över senorna i över en vecka som jag nu ville kolla upp. Han har inte haltat, ömmat eller varit särskilt varm under tiden så jag har hela tiden tänkt att det inte varit något allvarligt. Men för säkerhets skull vill man ju alltid kolla upp det - det är bättre att vara för försiktig än att bara rycka på axlarna. 
 
Veterinären började med att kalla honom för en dam, men rättades av mamma. Då blev hon förvånad eftersom han hade ett så vackert utseende och var så nätt! Sedan ställde vi upp honom och veterinären klämde och kände på benet. Sedan fick han röra sig i skritt och trav, först utan böjning. Sedan böjde hon lågt på det friska benet, jag sprang med honom och sedan böjde hon det svullnade. Hon sa att han rörde sig väldigt fint och hade bara en väldigt liten reaktion. Jag och mamma fick själva välja om vi ville ultraljuda benet eller inte och vi valde att inte göra det. Veterinären verkade heller inte tycka det var särskilt nödvändigt så vi åkte hem med rådet att avvakta 10 dagar och om svullnaden då gått ner ska jag börja sätta igång honom igen. Jag ska fortsätta precis som jag gjort - bandagera, kyla och tvätta. 
 
Om inte annat så var detta mycket bra miljöträning för lille Leon! Han åkte inte särskilt bra men lastningen gick förvånansvärt bra. Han börjar sparka med frambenen så fort man stänger skötardörren i transporten och gör det så fort hastigheten blir jämn när man kör. Han blev alldeles svettig! Annars sprang han fint hos veterinären och skötte sig superbra. Han brydde sig nästan inte alls om den andra hästen som undersöktes och var så lugn. Guldstjärna till Lellis! ♥
 
 
Jag och Leon innan hemfärd från hästkliniken! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|