Galen och jättebra!

Idag var väldigt nära att jag åkte av Leon, kan jag lova. Haha! Han var galen idag kan man nästan säga. Vi red på en åker och han hade eld i baken. Han ville springa fort, absolut inte skritta och att göra en halt var otänkbart. Att fatta galopp var det roligaste som fanns och både han och jag blev genomsvettiga. Han ville verkligen göra som han själv ville och tyckte jag mest var i vägen, tror jag. När jag bad honom att stanna protesterade han med att försöka resa sig och när jag la an skänkeln hoppade han iväg och drog av några bocksprång. Det var sååå nära att jag flög men jag höll mig kvar! Jag vet dock att Leon inte gjorde det för att vara dum, han tyckte bara att det var roligt och ville springa fort. Jag ser ju hur hans ögon skiner upp så fort han förstår att det är ridning på gång och han ser alltid så nöjd ut efter passen, så att han ville vara dum tror jag inte det minsta på. Det var ren livsglädje! Men jag hoppas det stannar där för att sitta på en häst som står på två ben har jag varit med om tillräckligt många gånger tidigare. Det är otäckt! Hur som helst så hade han sina glimtar även idag. Efter att vi galopperat i höger varv blev han såååå fin för en stund i traven i det varvet. Men ja, det var väll det enda ordentliga vi fick till idag haha. 
 
Frolle var som sagt gudomlig idag. Igår red vi lektion för Lena och han var så duktig! Det märktes att han fått mer styrka i kroppen och att han är så glad och positiv, vilket även märktes av idag. Jag har aldrig varit med om att Frolle varit så pigg när jag skrittat fram att han nästan inte kunnat hålla sig från att trava, men idag fick jag faktiskt korta tyglarna och dämpa honom. Sedan imponerade han verkligen på mig i galopparbetet då han nästan gjorde galoppiruetter och gjorde det bästa galoppombytet han någonsin gjort! Åh, vilken känsla han bjöd mig på. Och att jag kände hur roligt han tyckte det var gjorde det tusen gånger bättre. Världens bästa Frolle! Så himla himla bra är han. Det blev ett väldigt kort pass på honom, men när han var så positiv och fin ville jag inte nöta på något mer. 
 
Imorgon har båda två vilodag då jag inte kommer hem förrän halv sex och då ska jag och min familj åka direkt till Växbo Krog för att äta julbord. Men det tror jag båda två kan må gott av efter denna dag! Mina knäppa, tokiga och bästa grabbar ♥
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|