Wow

Oj oj oj vad Leon var duktig igår! Vi åkte som planerat till ridhuset och jag blev så imponerad över honom. Till att börja med stod han så snällt på gången när jag gjorde i ordning honom. Han är så himla go - vill alltid vara med, slickar gärna på en av mina händer medan jag borstar honom och är så nyfiken. Det är alltid så roligt att hålla på med honom! Sedan när vi lastade fick han mig och mamma att tappa hakorna. Jag fick vända och ta om en gång, sedan gick han raka vägen in. Mamma hann inte ens ta upp en lina så var han inne! Ni som följt oss hela vägen vet att Leon varit svårlastad, speciellt i vintras då det en gång tog oss två timmar att få in honom. Så det här kallar vi verkligen framsteg. 
 
Vi var själva när vi kom till ridhuset. Det tycker jag var skönt! Ett nytt ställe för honom och första gången efter vilan vi skulle rida ordentligt. Sen är han ju inte van vid andra ekipage heller. Det var lite läskigt när han kom ut ur transporten, han kände ju inte alls igen sig. Så han blåste upp sig lite och tittde omkring sig. Ridhuset är så smart så det finns en uppbindningsplats alldeles när man kommer in för att man ska slippa stå utomhus, så den använde vi igår när jag skulle sadla. Sedan ledde mamma fram honom en stund och sedan hoppade jag upp. Jag brukar alltid leda honom en stund där vi ska rida innan jag hoppar upp för att han ska känna av sadeln och omgivningen, för att minska risken för att något ska hända. 
 
Leon var sååååå fin att rida! Lite spänd och tittig i början när vi skrittade. Efter några övergångar till trav koncentrerade han sig på mig igen. Jag travade inte så mycket då jag prioriterar galoppen nu. Det är även där jag kan påverka honom mest i rakriktningen. Den var fantastisk igår måste jag säga! Han fattade direkt på hjälpen utan att tjura och svarade både framåt och tillbaka. Lite innanför med vänster bak, men det jobbar vi på. Han var väldigt positiv och ville hela tiden framåt. Vi galopperade i båda varven och sedan travade jag av. Det blir lätt att man vill fortsätta rida när det känns så bra och är så roligt, men det är väldigt viktigt att man håller koll på sig själv och avslutar. Man ska aldrig rida till unghästen är trött och inte orkar mer, då är det bättre att avsluta för tidigt när den fortfarande bjuder och tycker att det är roligt! 
 
Även när vi skulle lasta Leon för att åka hem igen gick det förvånansvärt bra. Mamma fick dock plocka upp linorna och stå med dom en stund, men efter bara någon minut bestämde han sig för att följa med in! Han fick väldigt mycket klapp, beröm och morötter. Han var en riktigt pärla igår! Jag kan garantera att Leon kommer bli riktigt bra om han fortsätter på det här spåret. Så roligt! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|