Underbara ponny

Åh, vad fin Frolle var idag! Han och jag jobbade lösgörande idag och från början kändes han inte riktigt jämn i sidorna. En mjuk vänstersida men något hård i sin högra (som det oftast är vill säga). Då kändes det väldigt bra att jag planerat in det här "byggarpasset" nu. 
 
Vi började med att flytta rumpan för innerskänkel på volten i skritt med mycket tvärning. Han blir lätt spänd i det här arbetet så jag fokuserade på att hålla honom avslappnad och låg i formen. Sen växlade jag mellan fyrkantsspår och volt i trav innan jag började öka-minska volten. Det är verkligen min favoritövning som är lösgörande! Frolle blir så himla mjuk i sidorna, kommer upp ordentligt med ryggen och jobbar bakifrån och fram. Då tog jag lite galopp och jobbade lite med övergångar till trav då och då, sen gick jag tillbaka till travarbetet och jobbade med skänkelvikningar. I somras hade vi verkligen en dipp vad gällde dem, men nu har vi äntligen fått bukt på det och han gör de riktigt bra. Framför allt för höger skänkel.
Vi jobbade även med skänkelvikning i galopp och det tycker Frolle är jobbigt, men det är verkligen nyttig för honom. När han gjorde dem bra jobbade vi lite med förvänd galopp på volten med "förvänd sluta-tänk". Det här är otroligt bra träning för honom som lätt kommer upp lite med tanken och tappar takten (dock knappt märkbart) när det är förvänd galopp. Det är inte många domare som lägger märke till det då han är väldigt balanserad och stadig, men för ännu högre poäng måste vi finslipa på detta. Sen avlutade jag och han var så fin så fin. Världens bästa ponny! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|