Unghästutrustning

Jag vet inte vad ni tycker, men jag anser att det är en viktigt prioritet att ha rätt utrustning när man håller på med unghästar. Med rätt utrustning menar jag alltså säker utrustning. 
 
Ni kanske inte har lagt märke till att jag aldrig har gummistövlar, bara mössa, mina "dressyrstigbyglar" eller är utan väst när jag hanterar Leon. Det kanske är en självklarhet för er också? 
 
I början var jag nog lite väl oförsiktig tror jag. Jag ville inte ha på min väst för att jag tyckte den kändes för otymplig när jag skulle hänga på honom och sitta upp första gången. Och då åkte jag ju till och med av. Tanken var egentligen att jag skulle ha säkerhetsväst första gången jag red honom, men det var inte planerat att jag skulle rida på honom det passet utan bara sitta på honom. Se så lätt det blir fel. 
 
Nu använder jag alltid säkerhetsväst vid hantering som innefattar uppsittning/ridning med Leon. Jag byter även stigläder och stigbyglar varje gång jag ska använda sadeln på honom till säkerhetsstigbyglar, jag har stålhätteskor på fötterna, alltid handskar och ett säkerhetstänk i ryggmärgen. Dessutom har jag ett sitgläder runt halsen på Leon i fall att det skulle hända något, och då vill jag ju inte dra honom i munnen. 
 
Hur ser ni på detta? Är det bara jag som ser alldeles för många ryttare "leka med livet" och glömmer bort, eller totalt struntar i, säkerheten vid hantering av unghästar? Kommentera och berätta om era erfarenheter! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|