Kandar?

I år ska jag börja vänja och rida Frolle med kandar. Jag tar upp honom som storhäst 2015 och då vill jag ha honom "klar" på kandaret så det bara är att köra på. Men nu är frågan vad jag ska köpa för kandar. Jag har kikat lite på dom som finns på Hööks, men jag tycker inte att de är så fina. Det jag mest tittar på är nosgrimman - den ska vara bred och gärna med vit padding. Inte lackad och inte svart. Har ni några tips på webshops som säljer fina kandar? Hojta till i så fall! 
 
 


Kommentarer
Postat av: Neapocalypse - ・゚♥ ✞ - alternativ blogg & hästblogg ♥

Tycker det är så sjukt att man MÅSTE rida på kandar i högre dressyrklasserna. Det går liksom emot allt som dressyren "ska" stå för vilket är att hästen ska lyda ryttaren för typ minsta hjälper och se så harmonisk och följsam ut som möjligt etc. Och då att man _måste_ ha kandar tycker jag är dåligt :/ man borde få välja! Vissa hästar kanske inte gillar att ha dubbla bett :c

Svar: Ja, det är konstigt, det håller jag med om. Men samtidigt handlar dressyr om att ha så pass fina hjälper som möjligt, och med ett kandar förfinar man hjälperna mycket (om hästen gillar det såklart). Det beror ju även på hur man som ryttare använder bettet. Många har glappande stångtygel och rider i princip bara på bridongen medan andra verkligen lägger tryck i stången. Jag håller med om att man borde få välja!
Pernilla Hägglund

2014-01-05 @ 13:45:30
URL: http://neapocalypse.blogg.se/
Postat av: Erica

equalityline.se (http://equalityline.e-line.nu/) har fina,där har jag kollat ut ett åt Buttler :) sen har du sannanilssondressyr.se :)

Svar: Okej, tack! :D
Pernilla Hägglund

2014-01-05 @ 15:26:07
URL: http://ericaschedin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|