Buttler, Leon och Frolle

Idag tränade jag för Lena igen, men med Buttler. Jag red honom för henne ungefär den här tiden förra året också, så mellan gångerna hon nu har sett honom har det hänt mycket. Vi red vägarna ur LB:1 som vi ska tävla i augusti och det gick jättebra tycker jag med tanke på förutsättningarna. Det var ett bra tag sedan han var på ridskolan så det är klart att han blir lite ofokuserad och faller tillbaka på gamla vanor, även om det är synd eftersom det är då man vill visa sin bästa sida. Sen får man inte glömma att det egentligen är väldigt bra att falla tillbaka på just träning så man kan passa på att få hjälp med problemen som kan uppstå - det är ju det träning är till för! Hur som helst så ville Lena att han skulle ridas med en lite högre nacke vilket gjorde att han balanserade upp sig mer. Hon tyckte att tempot var något överilat och där håller jag med henne, han vill gärna ånga på och lägger mycket vikt i handen så då är det riktigt svårt att få honom lugnare. Men om man lägger ordentligt med fokus på ett lugnare och jämnt tempo får man bukt på det ganska fort. Galoppen var nog Lena mest imponerad över eftersom att han förra året knappt kunde fatta galopp och idag höll han hela galopprogrammet. Svetten rann om både mig och Buttler när träningen var slut, vi fick kämpa! 
 
När jag kom hem igen plockade jag in Leon för att kyla hans ben, duscha och pyssla lite med honom. Han är så himla gosig min lilla Lellis! Man kan stå hur länge som helst och kramas, klias och pussas. Dock får man passa sig för när han tycker det blir alldeles för mysigt börjar han naffsa haha. Förresten! Distriktsveterinären kikade på Leon i morse i samma veva som hon skulle undersöka en kossa som verkade lite knepig och tillsammans med henne kom vi fram till att han inte ömmar, haltar eller är varmare i det benet än det andra friska. Han har heller ingen förhöjd puls. Hon tyckte att jag skulle fortsätta som jag gör med att kyla och bandagera. Om svullnaden inte är borta på måndag tyckte hon att vi skulle åka in med honom. Jag fick dessutom ett tips av Lena som jag ska prova, så förhoppningsvis kommer svullnaden lägga sig snart! :) 
 
Frolle var återigen väldigt härlig att rida. Jag red honom på banan. Vi "tävlingsred" idag - alltså värmde upp och red igenom ett program som om det vore tävling. Jag tycker det är viktigt att göra så, liksom träna på att tävla även om det inte blir samma grej. Det är viktigt att checka av hur lång framridning man ska ha och vilka övningar man ska ha med och inte. Frolle var med på noterna och förstod nog direkt att det var lite tävlingsfeeling i det hela. Han var så fin så och den enda märkbara missen var första inridningen och halten. Annars gick allt super! I morgon väntar en lugn dag för honom med endast en skrittur på morgonen. Det tycker jag han förtjänar! :)
 
 
Det verkar som om herr Leon är sugen på att aktiveras igen! Men då får han faktiskt hålla sig ifrån att skada sig.. :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|