Igångsättningen får vänta

Egentligen skulle jag aktivera Leon idag för första gången efter en 8 veckors betesperiod. Det var tanken, men i förrgår vid intaget upptäckte jag en svullnad på höger bakben. Den är kvar, oförändrad. Han haltar inte och är knappt öm. Men varm och svullen är han. Min första tanke var lymfangit. Han har många små sår på benen och får nya hela tiden vilket då kan leda till det. Jag har pratat med veterinären som sa att jag skulle avvakta några dagar. Om det fortfarande är oförändrat i slutet på veckan eller blivit försämrat ska vi ringa igen och eventuellt åka in till kliniken. 
 
Det jobbiga är att han är livrädd för vattenslangen så jag kan inte kyla. Får hoppas nattbandageringen hjälper i alla fall. ♥ Han är lika pigg och glad som vanligt så han verkar inte må särskilt dåligt. Har ni några tips på hur man vänjer en häst vid att bli duschad och sprayad (med flugspray, pälsglans etc.)? Dom mottages varmt! Han gillar inte att bli svampad heller för den delen.. 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|