Så fin!

Ännu en dag har det känts som om jag svävat på moln, men i själva verket har jag "bara" suttit på Frolles rygg! Vi är tillbaka och det känns så jäkla bra. 
 
Idag red vi ut i ungefär en halvtimme - kort men intensivt. Igår tömkörde jag honom och han verkade riktigt mjuk och lyhörd! Han gjorde kanonfina öppnor, kunde samla sig och trava korta steg samtidigt som han behöll sin avspändhet och vågade gå in på en mindre volt runt mig i galoppen. Annars brukar han kunna bli ganska spänd på mindre volter på tömmen, men det märktes nästan inte alls av igår. 
 
Hur som helst.. Idag lade vi fokusen på galoppen. Målet var en stor, rund, energisk och mjuk galopp. Jag fick rida på honom ganska mycket för att vi skulle nå den galoppen men det gick förvånansvärt fort att komma dit måste jag säga! Frolle hade ett så mjukt och fint stöd på bettet, men med ett härligt sug, och tog för sig ordentligt utan att dra ut sig i formen eller bli platt. När det gick så fort att komma dit jag ville med dagens ridpass så jobbade vi med lite tempoväxlingar i galoppen och OJ så duktig han var! Allting kändes så himla lätt och det var verkligen längesen jag hade den känslan - obeskrivligt roligt! :) 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|