Sårvård

Haha, om jag ska vara ärlig så är jag verkligen k-a-s-s på hästens sjukdomar, sår osv. och vad man gör åt det. Jag tror det har och göra med att mina hästar har hållit sig relativt borta från sånt. Små broddsår, skav, vrickningar, sömstick och bitmärken är jag såklart bekant med, men inte så mycket annat faktiskt. Den enda sjukdomen jag liksom "kan" är kotledsinflammation eftersom min förra ponny drabbades av det ca 4-5 gånger.
 
 
Så fort jag såg att Leon hade svällt och fått två sår fick jag panik och sprang till mamma som sen fick lugna mig och ge order om vad jag skulle göra. Jag var helt lost haha! Jag ville liksom ringa hem distriktarna med en gång men då sa mamma stopp. Jag gjorde istället rent med varmt vatten och hästschampoo för att få bort leran i pälsen och blodet som runnit. Sen tog jag kallvatten och sköljde och sen smörjde jag på penicillinsalva. 
 
Svullnaden har gått ner lite tycker jag och han har inte lika ont, eller så vill han bara verka tuff och försöka stå stilla när han egentligen är rädd att han ska dö när den blåa svampen nuddar honom, jag lovar! Haha, det är inte lätt att vara bebis eller :) 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|