Bra start

Tisdag idag och jag började den på bästa möjliga vis - på hästryggen. Jag ställde klockan lite tidigare än vanligt för att hinna med att rida Leon.
 
Vi red på banan med fokus på att hitta hans "bästa" trav, som vi gjorde när jag red honom för Lena i söndags. Som jag berättade då är han lite för snabb i sina framben, så vi strävar efter att han ska kunna länga ut sina steg men i en lugn takt. Förstår ni? Jag tycker i alla fall att vi hittade den traven väldigt snabbt idag. Vi jobbade först med lite övergångar och då vill jag att han ska trava i ett lugnt tempo och vänta på mina hjälper, så då fokuserade jag inte så mycket på själva steglängden. Men när han blev stadigare i formen och hade ett mjukt och jämnt stöd travade jag med lite mer tryck. Helt ok trav tyckte jag, men efter några varv i galopp i båda varven så blev den betydligt mycket bättre. På långsidorna ökade jag och på kortsidorna samlade jag honom lite mer, för att öva på registret. Han lyssnar väldigt bra på halvhalterna måste jag säga! För att han skulle ta ut steget mer rätade jag upp mig lite i sadeln och försökte få honom mer framför mig. Sedan travade han väldigt fint! Då avslutade jag och skrittade av i hagen.
 
Leon var verkligen fin och rolig att rida idag, speciellt när han redan fått en bättre trav efter bara ett pass med det som fokus. Kul! Nu har jag precis fixat klart i stallet och ska alldeles strax åka in till praktiken. Lektion för Lena står på schemat idag med Frolle 13:45 :) 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|