Back to Lövsta

Efter den korta hemresan över helgen är jag tillbaka i Stockholm igen! Jag kom hit, hem till Fredrik, i söndags kväll och har varit på Lövsta måndag och tisdag. Jag har kommit in lite mer i rutinerna nu men då och då glömmer jag något - som att kratsa hovarna innan hästen går ut ut boxen eller att smörja vaselin i mungiporna.. Jag är riktigt glad över att jag har nästan tre veckor kvar så jag kommer ha chans att komma in i det ordentligt! 
 
Igår hade dom flesta hästarna longering- och piaffdag. Jag longerade en häst, Giggan, innan det var dags för henne att piaffträna. Sedan gjorde jag det vanliga som göra i ordning hästar, mocka, sopa, putsa och så vidare. Det blev väldigt stressigt ett tag på förmiddagen när ett par veterinärer var där för att ta blodprov på i princip alla hästar mitt i deras aktivitetstimmar så det blev en hel del spring fram och tillbaka, haha. Men det är bara bra att få känna på lite stressigare situationer tycker jag! Jag är dålig på att vara noggrann men snabb så det är superbra för mig att träna på det. 
 
Idag på morgonen fick jag rida fram en häst! Jag red Giggan (Gigantic O) som jag alltså även longerade igår. Hon var mycket känslig! Ilona som skulle rida henne efter mig hjälpte mig lite från marken (eller ja, en annan hästrygg) och det gick super. Jag kände att det var väldigt nyttigt för mig att rida henne i och med hennes känslighet för när jag hamnade lite på fel sittben och hade för mycket på yttertygeln kom ett byte i galoppen. Sedan fick jag rida många halvhalter med sätet och ingen hand vilket gick riktigt bra! Hon var lätt att påverka men samtidigt är hon lite bekväm. Det var jätteroligt och jag hoppas verkligen jag får rida mer! När jag sitter i sadeln känner jag verkligen att "det här är jag".. 
 
 
Det bästa jag vet är att sitta där uppe!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|