Tredje veckan

Förlåt för att min uppdatering är så fruktansvärt dålig.. Men, det har varit fullt upp och så fort jag får chansen sover jag typ haha. Igår var jag ledig så då passade både jag och Fredrik på att ta sovmorgon. Sedan åkte vi in till stan och gick i butiker, hälsade på hans mamma på hennes jobb där vi även fick glögg med pepparkakor! Alla butiker börjar få in allt mer julsaker och julpynt så nu börjar även julkänslorna krypa sig fram. Mysigt! 
 
Idag har min tredje (och näst sista..) vecka på Lövsta börjat. Måndagar är longering- och piaffdag för alla hästarna så det är ganska lugnt. Det går snabbt att göra i ordning, snabbt att smörja undan och relativt korta pass. Jag har gjort i ordning olika hästar och lite annat smått och gott - som vanligt vill säga. Dock blev det lite extra puts på några hästar idag som var med på photoshoot med Tinne! Apropå det så har Hudiksvalls Tidning hört av sig till mig. Dom vill göra ett reportage om min praktik på Lövsta! Spännande och roligt tycker jag. :) 
 
På hemmaplan har Frolle nu börjat sin två veckor långa vila. Erica och Nicole har varit världens snällaste och ridit honom de senaste två veckorna för att han inte skulle behöva vila alldeles för länge. Dom har gjort ett superbra jobb! Men nu är det alltså dags för lite återhämtning. Frolle har faktiskt aldrig vilat längre perioder under de åren jag ägt honom då jag inte riktigt gillar vila och inte känt något behov av det. Jag vill helst inte ens att han ska vila någon dag i veckan, även om det är klurigt att undvika. Hur som helst så tror jag att denna vila är behövlig efter ett år i motvind. Ett par veckor för honom att tänka igenom, andas och vara häst. Det förjtänar min prins! Dock känner jag på mig att han kommer vara på tårna när jag kommer hem igen och ska rida igång honom, haha. 
 
Leons sår har blivit mycket mindre och ser superfint ut! Han går utan bandage och tillsammans med Frolle och Exet igen. Han måste verkligen känna sig fri nu efter flera veckor instängd i en liten sjukhage, stackars lille Leon. Nu får vi hålla tummarna för att han är rädd om sig i fortsättningen! 
 
 


Kommentarer
Postat av: ɑ n n i k ɑ

Fin häst!

Svar: Tack! :)
Pernilla Hägglund

2014-11-18 @ 18:19:58
URL: http://blogofphoto.webblogg.se
Postat av: Lovisa

Heej!
Så roligt att kika in på din blogg ibland och
läsa lite om dagarna på lövsta ;)
kram // Pro tjejen från första veckan!!

Svar: Heeeeej Lovisa! Vad kul :D Kram!
Pernilla Hägglund

2014-11-20 @ 09:45:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|