Puh!

Den här dagen har verkligen gått i ett! Jag har gjort någonting hela tiden så det är svårt att varva ner nu. 
 
Frolle var först ut idag. Jag joggade honom i skogen med fokus på aktiva bakben. Han var väldigt bekväm på vägen bortåt men på hemvägen fick han fart och kvicknade till. Då gick det superbra och han var så fin! Jag tror dock han är lite trött och seg i kroppen sen tävlingen i helgen, och det får han såklart vara. Det klandrar jag honom inte alls för! Han var ju superduktig. I morgon kommer förhoppningsvis Eva och behandlar honom, men jag har inte fått tag på henne ännu så det är inte helt säkert. 
 
Sedan red jag Deira, Nicoles fuxsto. Henne red jag lösgörande på åkern. Hon är så himla rolig att rida just för att hon är så himla olik Frolle. Hon har liksom gångarter (det har ju såklart Frolle med, men hon har ett helt annat schvung). Jag tror det är jättenyttigt för mig att sitta upp på henne och liksom komma in i storhästridningen på ett annat sätt än vad jag gör med Leon - som för övrigt var jätteduktig idag. Han fick ju komma in till ridskolan idag och visa upp sig för Lena E. Hon tyckte att jag parerade honom jättebra och att jag skulle tänka på att leda in framdelen i vänster varv, främst i galoppen. Han tar in baken lite där. Man tänker lätt att det inte kan betyda särskilt mycket, men när man får framdelen på plats och hästen spårar känner man en helt annan styrka hos hästen och sprången blir helt annorlunda - större och luftigare. Dock är det hemskt svårt att tvinga mig själv att leda så mycket då han faller inåt, men det gör inte så mycket egentligen. Lille Leon skötte sig så bra - inte bara i ridningen utan också i lastningen! Guldstjärna till honom. 
 
När jag kom hem från ridskolan fixade jag stallet, fick i mig lite mat och sedan följde pappa med mig på spinning. Jag har inte gått på spinning på Friskis här i Hudik förr så det var något nytt - lite andra sorts cyklar och annat upplägg. Men det var sjukt kul och jag blev så svettig! Jag tror inte jag blivit så svettig någon gång, haha. Jag kommer nog fortsätta spinna på onsdagar om jag får sällskap bara. Nu när jag kom hem tog jag in hästarna och sen har jag plockat lite i rummet. Nu ska jag fika lite och sen hoppas jag att kan somna för nu är jag alldeles för pigg! Lyxproblem, haha.. :) 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|