Leon dom senaste dagarna

Den här veckan har jag lagt fokus på ridningen med Leon. Han har som jag berättat inte blivit riden på två veckor eftersom att han inte kunnat haft sadeln på grund av såren. Så det känns liksom som att vi missat en del. Men självklart är det ingenting vi ska stressa med, han har ju all tid i världen och hela framtiden framför sina fötter! 
 
I måndags och igår, tisdag, har jag ridit Leon på en stor åker. Detta för att förbereda honom för att så småningom rida ut och även för att han ska få en naturlig bjudning och påskjut. Inom fyra väggar (staket) blir det lätt tråkigt och inte heller någon variation i lutning och underlag så banan kommer han inte jobba så jättemycket på nu. Det är mer stärkande för honom i naturen helt enkelt. 
 
Hur som helst så har Leon skött sig otroligt bra. I måndags var han väldigt pigg och på tårna i skritten. Han landade lite när vi travade men ville helst inte sakta av. Den naturliga bjudningen fanns verkligen kan man säga! I galoppen var han även då väldigt tveksam och tjurade liksom när jag gjorde galopphjälpen. Då provade jag att fatta galopp längst ner på åkern för att han då kan komma igång och galoppera en bit. Det hjälpte faktiskt lite, och när han galopperat en bit utan att tjura så berömde jag och saktade av. Idag gjorde jag ungefär samma sak fast började med galoppen tidigare. Han kom över i galopp av sig själv och då lät jag honom rulla på. Spetsade öron och energi! Då blev jag varm i ryttarhjärtat. Han har ju en väldigt stor "tigergalopp" så det är inte alls konstigt om han tycker det är jobbigt och inte klarar av längre sträckor, men det kommer ju! Jag kunde bryta av och fatta ny galopp massor med gånger, utan att han tjurade ihop. Det kändes jättebra! Då avslutade jag - han var ju hur duktig som helst. 
 
Så så har de senaste dagarna gått. Idag promenerade jag som sagt med honom och i morgon ska han bli riden igen - på åkern såklart. Fredag, lördag och söndag ska han vila då jag åker till Fredrik direkt efter skolan på fredag. Frolle kommer däremot inte vila. Nicole har nämligen fått äran att aktivera honom lördag och söndag, på fredag gör jag det själv innan skolan. Hon rider så himla mjukt och fint så hon vågar jag absolut låta rida Frolle! Det är ju inte så många som fått rida Frolle, hehe. Vi dressyrryttare är ju ofta så ;) 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|