Utvärdering Segersta Equestrian

Parkering: Något vi var medveten om innan vi åkte var att det var dåligt med parkeringplatser. Förra året när vi var där fick vi parkera i en ojämn hästhage. Men nu fick alla transporter plats uppe på stallplanen. Vi som var uppstallade hade våra vid boxarna på baksidan av allting. Det var jätteskönt att ha transporten så nära uppstallningen, eftersom bl.a. höet är i den. På vissa tävlingsplatser måste man åka mellan för att komma till transporten/boxen så det tycker jag var bra. 
 
Uppstallning: Frolle fick stå i en grön utebox. Han fick väääldigt mycket spån, men det är ju bara bra! Dock var det lite hö kvar i boxen och en krubba med foderrester. Annars var det en väldigt stor och luftig box - men ingen kontakt med dom andra hästarna. Frolle trivdes bra i alla fall! Tyvärr var det bajs och ganska mycket hö kvar i två av mina lagkamraters boxar, så det var ju inte särskilt trevligt för dom. Uppstallningsplatsen låg bakom ridhuset så det var liksom avskiljt från själva tävlingen. Det tycker jag var bra så att hästarna kunde få lugn och ro. 
 
Boende: Superfina hotelliknande rum! Jag och mamma delade på ett rum uppe i loungen. Jätteskön säng, bäddat och fint. Vi hade tillgång till gym och kunde ta vad vi ville från kylskåpet (alltså ingick frukost). Det kändes lyxigt! Dock bodde vi ovanpå stallet så det bullrade som tusan så fort hästarna rörde på sig, även om det var ganska mysigt. Annars är vi jättenöjda med boendet! 
 
Cafeteria: Den får tyvärr tummen ner från mig. Den var inte bemannad utan man fick ta själv och lägga pengarna i en låda. Vi skulle ha dagens lunch så den fick vi plocka upp själva från kassarna, värma i mikron och skära bröd. Det tyckte inte jag var särskilt bra.
 
Framridning: Stor och fin utebana med bra underlag. Överdomaren var väldigt professionell och stoppade varje ekipage innan man fick gå in på framridningen för att checka spö, nosgrimma och bett samt kolla igenom hästen. Det är väldigt sällan man ens ser överdomaren på vissa tävlingar så jag tycker det var jättebra att denna tog sitt ansvar! Längs med staketet på banan var det högtalare så man hade även musik utomhus och hörde bra vad speakern sa. 
 
Tävlingsbana: Bra underlag och ett mycket ljus ridhus. Dock sken solen in genom fönstren så det blev solkatter. Dom hade man ju kunnat täcka för, men som tur var brydde inte Frolle sig särskilt mycket om dom. Lagom musiknivå och fina domarbord. Inte allt för utsmyckade men ändå dekorativa! Segersta om någon är ju urgrymma på att hålla det snyggt och prydligt, så det får dom ett stort plus för i allmänhet. 
 
 
Tycker ni att jag ska fortsätta utvärdera olika tävlingsplatser? :)
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|