Torsdag!

Hej på er, påsklovet rinner iväg i rasande fart och vi är redan inne på torsdag! Härligt att värmen är här nu också. Jag har var i stallet kvart över sju i morse och tog ut Frolle på stallgången. Han är alltid väldigt lugn när jag gör i ordning honom på morgnarna, men det förstås - han är ju nyvaken med massor av spån i luggen, haha. Idag red jag honom på ridbanan och fokuserade på lösgjordheten och detaljer i skolorna. Jag vill liksom ha honom lättare i fronten samtidigt som han inte blir för låg (eller hög) i formen där han bär sig själv. I öppnorna hittade vi en riktigt bra känsla men det är svårare i slutorna - även om vi är på god väg även där. Något som jag kände funkade bra var att ta det i skritten först och sedan försöka "föra över" känslan jag fick där till traven. Det handlar mycket om vad man har för känsla från början och man redan vet hur det SKA kännas blir allt mycket lättare tycker jag! Håller ni med? :) 
 
Sedan har jag fixat stallet och myst en hel del med Peo. Leon har haft 3 dagars vila nu men imorgon ska han aktiveras igen. Planen är att tömköra honom i morgon! Det var ett tag sedan nu så det ska bli roligt. I helgen ska han gå ett pass på banan och sedan ska han ridas ut eller på en åker. Variation är A och O, kom ihåg det! 
 
Nu har jag precis fräschat upp mig lite. Jag och Fredrik ska åka in till stan nu och utföra några ärenden, ta en fika och sedan ska jag övningsköra två lektioner med tungt släp på körskolan. Jag hoppas jag har kortet nästa vecka, för nu vill jag börja köra den nya transporten!! Den står ju där och väntar liksom.. 
 
 
Jag tycker denna bild visar känslan jag vill ha på Frolle ganska bra! Dock hade man önskat lite aktivare bakben. Annars bär han sig bra, är lätt i fronten och har ett mjukt stöd i handen! Det känns ungefär som att han välver sig framför mig - jättesvårt att förklara men det är första tanken i alla fall. :) 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|