Några ridpass

Jag har ju ridit Frolle i en vecka nu när Saga varit utomlands. Det har varit sååå roligt! Jag vet varför jag fastnade för honom från första början - han är ju så fantatiskt snäll och underbar. Han har känts fin men jag har sett till att gått igenom hela honom, från topp till tå, och endast fokuserat på lösgörande arbete. Saga rider honom jättebra, men som alltid med nya hästar är det svårt att veta hur man ska rida för att få till det riktigt bra. Jag har ändå haft honom i fyra år så jag vet exakt vilka knappar jag ska trycka på när det känns si eller så. 
 
Jag kommer verkligen sakna Frolle, men jag vet att Saga och hennes familj kommer ta hand om honom som den prins han är! Dessutom känns det jättebra att jag kan komma dit och rida och hjälpa till ibland. Det är bara 10 minuter från vår gård så det känns toppen. Självklart svider det i hjärtat, men som sagt vet jag att han kommer bli kärleksfullt omhändertagen! 
 
Sedan har även Leon ridits. Men som jag skrev tidigare i veckan har han fått tagit det lite lugnt. I onsdags red jag honom ett kort pass på ridbanan. Han kändes jättefin! Dagen därpå skrittade vi ut i skogen och på fredagen vilade han. Igår gick jag en promenad med honom och idag red vi ett till kort pass på banan. Han var lite ofokuserad idag så jag la störst vikt vid att arbeta med övergångarna. Jag tycker att det allra viktigaste är att han lyssnar på mig hela tiden och att det räcker för mig att använda vikthjälperna för att till exempel sakta av till skritt från trav. I början fick jag krama ganska hårt i tyglarna och verkligen räta upp mig innan han svarade men allt eftersom kunde jag minska hjälperna och efter en stund räckte det med att jag bara spände magen. Upp i trav var det lite lättare och även övergångarna mellan trav och galopp. Dock kan jag tycka att han blev något lång några steg i traven efter galoppen, men det är snarare en fråga om styrka än lydnad. 
 
Imorgon har Leon vilodag igen. Sedan ska jag knåpa ihop hans veckoschema som kommer komma upp här som vanligt! Det är bara när han har lugnare veckor som jag inte dirket har något schema att gå efter - då är det mer beroende på hur jag jobbar, hur han har varit i hagen, vad det är för väder och så vidare.
 
I fredags red jag faktiskt Buttler också! Erica var med sin familj ute i deras stuga så då hjälpte jag henne att motionera honom. Han red på banan och det gick super! Han var väldigt eldig i början men allt eftersom spände han av och lyssnade på mig. Jag kände att jag löste det och red bra! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|