Planering innan kvalitetsbedömning

På lördag (om en vecka) är det äntligen dags för årets stora mål - kvalitetsbedömning med Leon! Det är nu vi får ett kvitto på hur vi ligger i fas med fyraåringens utbildning i dagsläget och även en bedömning på hur vi ska träna vidare. Just nu känns det väldigt bra inför bedömningen. Igår var bästa passet någonsin på honom för jag kände verkligen vilken utveckling han gjort och hur positiv han var till arbete. Han gjorde dom korrektaste skänkelvikningarna hittills och det med glädje. Det var en fröjd att rida honom och jag kände mig så glad när jag satt av honom. Jag har klurat lite på hur jag ska lägga upp veckan innan bedömningen men jag tror att följande schema blir ganska bra. :)
 
Lördag: Ridning på ridbanan - fokus på avspändhet, varierad form och övergångar
 
Söndag: Löshoppning
 
Måndag: Vila
 
Tisdag: Uteritt - fokus på galoppen 
 
Onsdag: Vila, eventuellt promenad
 
Torsdag: Ridning på ridbanan + öva på att visa för hand - fokus på anvisningarna för bedömningen och få honom mjuk och avslappnad
 
Fredag: Kort promenad
 
Lördag: Kvalitetsbedömning (Ridprov, exteriör och löshoppning)
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|