Tinne-träning

Igår gjorde Leon något (för mig) väldigt stort - Helena tränade honom för Tinne på Lövsta! Det var verkligen jätteroligt, och jag känner stor tacksamhet till Helena såklart som ville ta med honom på sin träningstid. Otroligt snällt och roligt! 
 
Först av allt vill jag berätta hur bra Leon skötte sig. Han åkte så snällt i transporten, sparkade bara när vi saktade in och på Lövsta betedde han sig väldigt moget. Lite på tårna efter urlastningen men hur cool som helst i det nya ridhuset, trots att han blev lämnad ensam efter en stund. Under ridpasset var han lite spänd men absolut ingenting jämfört med hur han har varit tidigare! 
 
Helena och Leon fick jobba med galoppfattningar (provade även några från skritt) och fortsatt introduktion av skänkelvikningar och förvänd galopp. Fokus låg på att ha honom framme och försöka få honom längre i halsen och få fram nosen. Leon är väldigt känslig i sin mun och är mer åt det tomma hållet i sitt stöd, vilket är något vi jobbar med hela tiden på hemmaplan. Han är dessutom inte tillräckligt stark för att bära sig själv längre fram ännu (speciellt i dom nya övningarna vi gör nu), vilket gör att han alltså går bakom lod. I och med Tinnes hjälp fick vi ännu fler verktyg att jobba med hemma också, och en bekräftning på att vi är på rätt väg! 
 
Tinne sa fina ord om Leon, vilket såklart var fantastiskt roligt att höra! Hon tyckte att han hade en härlig galopp, var ambitiös och utvecklingsbar. Han jobbade på väldigt bra och det syntes att han ville få fler och fler uppgifter. Han har verkligen helt rätt inställning!
 
Ett superroligt och lärorikt tillfälle, och så himla kul att han fick ett så bra "betyg" av Tinne! 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|