Uteritt x2

Godkväll! Jag har nyss ätit middag och duschat efter en effektiv dag i stallet. Det är lustigt hur mycket hästarna och stallet kan påverka hur man mår och känner sig. I morse var jag sååå trött och kände mig liksom väldigt lättretad, men direkt när jag klev in i stallet och möttes av nyvakna gnäggningar blev jag pigg, glad och kände mest "vad är trött?", haha. Hästar gör livet väldigt mycket enklare alltså. ♥ 
 
Idag hade vi bara fem hästar igen då Dayton åkte tillbaka till sin ägare igen. Tänk vad fort 3 veckor gått! Han har varit väldigt rolig och givande för mig att rida. Jag är otroligt tacksam för att jag fått känna på byten och piruetter inför framtiden! Jag fick många "aha-upplevelser" som jag ska ta med mig framöver. 
 
Jag gjorde morgonrutinerna i vanlig ordning och sedan red jag ut på travbanan med både Lindy och Leon. Därefter putsade jag undan utrustningen och gjorde i ordning för att klippa Hirten. Medan jag trimmade pälsen på Hirtis fick Humlan nya dojjor och sedan hjälpte Kjell mig att ta in dom andra hästarna. 
 
Lindy fick sträcka på benen idag. Hon var pigg och verkade superduperglad! Jag tappade liksom räkningen på antalet frustningar hon gjorde när vi galopperade på i ett friskare tempo - såå härligt! Jag stod i lättsits och lät henne rulla på så. Hon kändes väldigt nöjd efteråt, och likaså jag! Det är ju så himla roligt att vara ute i naturen med hästarna, speciellt en så solig och fin dag som idag. Leon var på tårna i början men efter några varv slappnade han av och sedan kändes han riktigt fin! I traven fick jag bäst känsla där han verkligen la sig mjukt och fint i handen. I galoppen hade jag önskat lite lägre form och sprången mer genom ryggen, men så var vi ju på uteritt och då är det bara helt sjukt roligt att jag faktiskt kan rida i alla fall ganska avspänt i alla tre gångarter! Vi avslutade med att skritta upp på stigarna i skogen på lång tygel över stock och sten. Så mysigt! 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|