Dagens ridpass

Idag stod det uteritt på schemat för Leon och ett pass på ridbanan för Frolle. Det var första uteritten för Leon sen vilan så jag var lite pirrig på hur han skulle sköta sig, men han gjorde det över förväntan och ridturen blev ganska lång - men det märktes inte alls på Leon. Han hade lätt kunnat blivit ridit längre liksom. 
 
Hur som helst så låg fokusen på Leons galopp idag och att försöka hålla ett lugnt tempo i traven. Han blir väldigt spänd och "på" utomhus så jag får hela tiden hålla handen låg samtidigt som jag hela tiden tänker på att vara mjuk och följsam och prata lugnande med honom. Jag vill att han ska få en rolig upplevelse när vi rider så passet är alltid uppbyggt positivt och lugnt. Jag har en väg i skogen som gå lite uppåt hela tiden och är perfekt att rida galoppintervaller på (dock lite kort sträcka men för Leon alldeles lagom att börja med). Vi galopperade upp där 3 gånger och skrittade tillbaka. Han verkade tycka det var riktigt härligt och frustade som bara den! Han höll sig på mattan och var så duktig så. Imorgon är det vilodag för honom och på torsdag kommer han få det lite jobbigt när vi ska prova ut en ny sadel åt honom, men han får lov att hålla ut. :) 
 
Frolles pass var baserat på lösgörande arbete idag. Han var något stum i början och hade en tendens till att fastna mer än vanligt i vänstertygeln men efter mycket galopparbete lossnade det och vi kunde gå ner och jobba i traven. Om han är lite stel och stum i början av ett pass brukar jag alltid gå direkt på galoppen för där får jag liksom "tag" på honom på ett helt annat sätt än i traven, särskilt i den förvända. Dock vill jag inte gå på den förvända förrän han är ordentligt uppvärmd, så det brukar jag ta mot slutet. När jag travade av kändes han riktigt fin! 
 
En bra riddag idag med andra ord. Jag är så glad att jag har dessa två killar, dom är fantastiska på alla sätt. ♥
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|