Träning för Lena

I tisdags lastade jag Frolle och åkte in till ridskolan för att träna för Lena Wikner. Hon hjälpte mig mycket i höstas tills jag åkte på min 4 veckor långa praktik, och efter det avtog det. Det blev en hel del i skolan, det sista rycket med allt plugg och såklart inför studenten. Sedan la jag mer energi på Leon och försökte komma iväg mer med honom vilket gjorde att Frolle helt enkelt tränades mest på hemmaplan. Men nu kände jag att det var dags att få lite hjälp från henne igen! Och tur var det att jag fick en tid denna vecka för imorgon åker hon utomlands i 7 veckor! 
 
Hon tittade även under framridningen. Jag har ju min och Frolles vanliga rutin för uppvärmning men det är alltid bra att även ha någon som tittar då och kan komma med nya tips och övningar. Efter hand han blev varm i kroppen började vi lägga in fler och kortare övergångar till skritt från trav - på rakt och böjt spår och i skänkelvikningar. Det blev han väldigt "uphill" av, bakbenen aktiverades och han kom fram till handen fint. 
 
När han var uppvärmd och kändes mjuk började vi med galopparbetet direkt. Han brukar oftast bli mycket mer loss "gratis" i traven då och även få mycket luftigare steg. Här jobbade vi med samma övning som i höstas - gå in i en galoppsluta på diagonalen, vid X börja vänder runt innerskänkel och efter några språng göra en avsaktning till skritt, fortsätta vända i skritten och i vändningen fatta galopp och fortsätta ut på samma diagonal i en galoppsluta. Här får han träna på att sätta sig mer på bakbenen, hålla balansen och hela tiden fokusera på mig. För min del är det väldigt nyttigt då jag hela tiden måsta vara 100% medveten om vilka hjälper jag använder och hur jag fördelar vikten. Efter slutan fortsatte jag i förvänd galopp och lekte lite med ställningen på nästa långsida. 
 
I travarbetet sedan växlade vi mellan öppna och sluta på volt och sedan längs med fyrkanten med fokus på att behålla samma takt och känsla i rörelserna men också i själva växlingen. Det är lätt hänt att man börjar trixa för mycket och att det hackar till där så det är väldigt nyttigt att träna på just växlingen. När vi jobbade runt fyrkanten red jag först in någon meter innanför spåret i en öppna, stannade i den några meter för att sedan rida i en sluta några meter in mot mitten, fortsätta rakt fram i en öppna, sluta in mot mitten, rakt fram i en öppna osv. Det här gjorde Frolle jättebra så vi kunde tänja lite på gränserna här vad gäller tvärning och böjning samt slipa mer på detaljerna. 
 
Avslutningsvis red vi några travlängningar vilket även det gick superbra! Jag red först lätt för att kunna hålla takten bättre, men sedan gick det så pass bra att jag kunde sätta mig ner, spänna magen och följa med i längningen. Lena tyckte att han hade utveklats mycket där sedan sist. Likaså tyckte hon att han fått en mycket bättre galoppkvalité där han har tydligare takt och större språng. Han bär sig också bättre nu överhuvudtaget. Men samtidigt finns det alltid mer att hämta! Det blir lätt att man bara åker med när det känns bra istället för att leka fram liiite till, tänja på gränsen och utmana. Annars faller man snart tillbaka till det lite sämre igen. Det är en sån hårfin balansgång det där! 
 
Frolle kändes alltså kanonfin på träningen och jag kan inte vänta till nästa veckas meeting. Det ska bli såååå roligt!! 
 
 


Kommentarer
Postat av: Malin

Vad roligt att det gick så bra! Vart är det meeting? :)

Svar: Ja verkligen! Vi ska till Strängnäs, Gripens Ryttarförening. :)
Pernilla Hägglund

2015-06-19 @ 08:00:32
URL: http://tildaomalin.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|