Fredag

Heeej! Idag var jag i skolan igen och det var faktiskt en riktigt rolig skoldag. Skönt! Fredagar är ju hästdag för mig så vi var ute på Högbo. Vi började med att gå igenom alla delar från interna hästskötarexamen som jag blev godkänd på - teoriprov i hästkunskap och foder, muntligt prov om foder, utrustningsprov, visa häst för hand, longering och ridning. Jag är väldigt nöjd med resultatet faktiskt och känner mig ganska säker inför riktiga examen som är i slutet av maj!
 
På eftermiddagen efter lunchen övade vi på att via häst för hand och därefter red vi dressyr/avdelningsridning. Jag red en häst som jag inte ridit förut, Dermont. Bästa hästen på hela Högbo!! När man tittar på honom i boxen ser han väldigt spinkig och ranglig ut men uppe på ryggen levererade han en såå härlig känsla. Lite osäker och framtung då och då men riktigt fin trav och galopp. Luftig och engagerad! Han föll lätt isär och blev lite hängig i handen så jag fick vara extra noga med att få igenom halvhalterna för att han skulle komma upp mer på bakbenen och bära sig själv. Jag fick bara positiv feedback av Sofie (ridläraren) så det var kul! Han blev ännu finare i slutet dessutom. :) 
 
Nu på kvällen har jag tömkört Leon och joggat Frolle ute på vägarna. Igår tömkörde jag båda två och de var riktigt fina och duktiga! Leon visar verkligen att han har blivit starkare och även att han kan fokusera på mig. Jag behöver bara lyfta handen som håller i yttertömmen någon decimetet för att han ska fatta galopp liksom! Superbra att jag kan använda en sån liten hjälp. När jag red Frolle tänkte jag mycket lösgörande med övergångar och sidvärtsrörelser på vägen. Även några ryggningar gjorde vi. Han var lite stum dock men blev fin när jag tänkte mycket på att vara mjuk i handen och inte bli hård tillbaka (som man gärna tenderar att bli). 
 
Nu ska jag äta lite kvällsfika och sedan får vi se om det dyker upp något mer inlägg här eller om det kommer imorgon. Ni får hålla utkik! :) 
 
 


Kommentarer
Postat av: Ottilia

Ååhh vilken fin bild *-*

Svar: Åå, tack!
Pernilla Hägglund

2015-03-06 @ 21:34:30
URL: http://ottiliaschack.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|