Produktiv måndag

Vilken härlig måndag det varit idag! Jag brukar känna att måndagar är väldigt tråkiga och jobbiga annars, men inte idag. Måste vara det underbara vädret! 
 
Vi hade dubbellektion i religion idag som var helt ägnad åt att jobba med en stor inlämningsuppgift. Jag blev klar med den ganska snabbt och fick sluta tidigare. Hur skönt?! Jag kom hem två timmar tidigare än i vanliga fall och det gjorde att jag hann med massor med extra saker. 
 
När jag kom hem åt jag middag med familjen och sen traskade jag direkt ut till stallet. Jogg i skogen tillsammans med Frolle stod på schemat idag. Han var så fin! Han kändes verkligen fräsch och positiv. Vi red en längre runda idag med många galoppsträckor och det var så härligt - det tyckte båda två. Kul! Dock fick vi snabba oss hem för väl hemma väntade Nicole på att få prova min sadel på Deira. Jag hjälpte henne lite med att kolla hur den satt också innan Frolle fick komma ut i hagen en stund igen. 
 
Efter ridturen packade jag hö, fixade kraftfodret, gjorde i ordning Frolles nattlindor och tog in Exet. Jag fick i uppgift av mamma att frisera honom och han blev riktigt fin och vårfräsch! Han har gått och sett ut som en riktig skogsmulle ett tag nu så det var verkligen dags för frisering. Även han ska se ut som en tävlingshäst! Jag tycker det är så roligt att frisera hästarna - när det blir bra. Hästarna får ett mer välvårdat uttryck och det ser liksom mer proffsigt ut! Utséendet på hästarna är viktigt för mig. :) Sist men inte minst fick Frolle prova en massa täcken som Nicole tagit med åt mig från sin förra ponny! Så nu har han fått två nya vintertäcken, ett regntäcke, ett stalltäcke och ett ridtäcke. Det tackar plånboken för.
 
Nu har jag precis duschat och ska göra sista pluggrycket inför teoriprovet för BE imorgon. Känner inte att det är så viktigt att hålla det hemligt som med bilkörkortet, det här är liksom inte en lika stor grej. Dessutom är det teoretiska jättesvårt, jag fattar ingenting av alla olika tryck som finns, hur man ska surra fast lasten osv. Så mycket att hålla reda på! Vi får helt enkelt hoppas att turen är på min sida imorgon. :) 
 
 
 


Kommentarer
Postat av: Annika

Pottfrilla på hovarna ;)

Svar: Tävlingsmode! ;)
Pernilla Hägglund

2015-03-09 @ 20:40:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|