Onsdag

Hej! Jag har varit hemma från skolan idag då jag vaknade med världens huvudvärk.. Då är det tur att jag bara har en lektion på onsdagar där vi dessutom jobbar i grupp - så det blev i alla fall inget arbete liggandes. Fram emot eftermiddagen så kände jag mig bättre och då gick jag ut till stallet. 
 
Leon löshoppades idag och han var verkligen pigg! Det verkade som om att han tyckte det var superkul och han sprang lite väl fort.. Jag la ifrån mig piskan och ptroade hela tiden men ändå så var det full fart på honom. Kul med sån energi! Helt plötsligt öppnade sig himlen och världens spöregn/hagel öste ner över oss. Leon blev lite spänd då och vi fick vänta tills det lugnat sig innan jag kunde släppa honom igen. Han hoppade helt ok annars! Han är ju ingen hopptalang - men det är ju inte det som är tanken heller. Huvudsaker är att han tycker att det är roligt och att får en varierad träning! Erica var med och fotade så jag har massor av bilder att visa. 
 
Sedan var det Frolles tur och han red jag ut på. Han kändes fräsch, men jag hade önskat lite mjukare stöd och ett jämnare sug. Vi red lektion igår och då fick han det lite kämpigt med öppnorna i galoppen. Det tog liksom emot och han tyckte det var väldigt jobbigt, men vi löste det ganska bra, så jag tror det kan sitta i lite från det. Annars var han väldigt fin igår! 
 
Nu på kvällen har jag varit en sväng till körskolan och gått igenom tabellboken för olika materials friktion, surrningar och sånt konstigt. Jag har uppkörning imorgon på morgonen så jag ska plugga hela kvällen nu. Alltså det är inte själva körningen jag pluggar på utan det man gör innan man kör - säkerhetskontroll, funktionsbeskrivning och att förebereda sig på eventuella frågor om surrningar, lastsäkerhet, vikter osv. Det är DET som är klurigt.. 
 
Efter körskolan kände jag mig helt som vanligt i huvudet så då åkte jag till Friskis och var med på ett Spinning Intervall-pass. Det rann svett och jag blev riktigt mör i benen! Härligt. :) 
 
 
En rykande färsk bild från idag! Resten kommer upp någon gång under morgondagen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|