Ledingenäs och skrittdebut

Idag har jag haft en lugn dag, från början till slut! Jag gjorde stallet som vanligt i morse och sedan var nytt vatten i hagarna på första prio. "Ryttarinspiration" har träffat mitt i prick vad gäller videon om hur tiden som går till vattenpåfyllning används - en massa annat görs under tiden och oftast hinner det till och med bli en bassäng i hela hagen, haha.. 
 
När alla hagarna blivit vattnade tog jag in Lindy och skrubbade hennes hovar och schamponerade benen. Därefter fick hon gå in i boxen och äta lunch medan jag, dom andra hästarna och Helena gjorde detsamma. Sedan var det dags att linda ben och snygga till innan vi styrde mot Ledingenäs! Helena och Lindy sover kvar där till imorgon för två dagars lektion för Tinne och träff med Tantkalaset. Jag följde med idag men imorgon kommer jag tyvärr inte kunna åka dit - jag har ju ansvar för hästarna på hemmaplan. Hur som så var det SÅ fint på Ledingenäs! En anläggning i toppklass. Dock är det ingen verksamhet där för tillfället, så allting står orört. Otroligt vackert ställe! Jag tror och hoppas att Helena och resten av "tanterna" kommer ha det jättetrevligt där det här dygnet! 
 
När jag kom tillbaka till stallet tog jag in hästarna. Leon fick lite extra ompyssling och massor med pussar. Dessutom fick han träna lite med klippmaskinen. Innan han fick gå in i boxen tog jag upp honom till skrittmaskinen och provade släppa honom. Första varven var han stressad och förstod liksom inte vad det gick ut på. Jag stod hela tiden och reglerade farten för att han helt enkelt inte skulle bli rädd och få avskiljarna på sig. Efter några varv slappnade av och sedan följde han med och traskade på utan några problem! Han frustade och sänkte huvudet. För er som vill se så har jag lagt upp ett filmklipp på min instagram (@pernillahagglund)! 
 
Nu på kvällen har jag bara tagit det lugnt och gjort sånt som jag inte hunnit tidigare i veckan, såsom tvättat och suttit vid datorn och småfixa. Dessutom har jag hämtat Fredrik från hans jobb och hämtat ut ett "varmt" paket på posten! 
 
 
På Ledingenäs! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|