Livets första klippning

Idag har Leon blivit klippt för första gången i sitt liv! Inte illa, va? ;) 
 
Det gick imponerande bra med hjälp av munhålegelen Domosedan som jag fick utskrivet av vår veterinär. Jag hade nog inte vågat mig på att klippa honom utan att använda lugnande av något slag, men med det här gick det väldigt smidigt! För en extra säkerhet var vår hovslagare (och supermockhjälp!) Kjell med hela tiden och höll i honom. Att sätta fast honom i linorna kändes som en säkerhetsrisk. 
 
Jag gjorde en helklippning men sparade en padd på ryggen och klippte till nedanför framknäna och haserna. Jag gillar inte att klippa över senorna, och dessutom känns det som att det blir lättare för hästarna att få mugg och dylikt om man klipper ända ner till hoven. Men det vet jag inte säkert! Jag kunde heller inte klippa över ganascherna som jag annars helst gör och på hans vänstra sida var jag tvungen att spara en fläck vid nacken också.. Han gillar inte när man kommer nära öronen så jag tog det säkra före det osäkra. Lite fult alltså men överlag är jag sjukt imponerad över att det gick över huvudtaget! Jag har ju tränat lite och haft klippmaskinen igång när jag ryktat och haft honom inne när jag klippte en annan häst, men då har han varit ganska rädd. Det verkade som att han tyckte att det var ganska skönt emellanåt! 
 
Här får ni se några bilder! Han är fortfarande lite pömsig efter gelen och står inte i den charmigaste posen, men det är alltid något.. Han har fått ett nytt täcke också! Det är ett Horseware Amigo Bravo 12 plus med 400grams fylling. Perfekt nu när han blivit klippt! 
 
 
Dom mörka fläckarna är från min mobilkamera och alltså inte pälsfläckar! Haha.. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|