Bästa någonsin

Jämnt sug i handen, man känner bakbenens aktivitet genom sadeln och hur energin kommer bakifrån. Nosen framme, lugn och bestämd takt, frustningar och en fantastisk känsla... Det beskriver dagens ridpass idag tycker jag. Jag och Leon hade vårt BÄSTA pass hittills! 
 
Direkt när jag kortade tyglarna i skritten kände jag att han var med mig. Lite på, men jag hade kontrollen och han kändes framme. Bara för att checka av att han var ärligt framme och respekterade mina skänklar jobbade vi med öppnor och skänkelvikningar en stund i skritt innan vi kom upp i trav. I traven jobbade vi bara på att behålla den otroligt härliga känlsan jag hade på varierande linjer och tempon. Vi tog lite galopp också där jag verkligen kände att han trampade ifrån och tog i genom hela kroppen! Men trots att jag har en härlig känsla får jag såklart inte glömma bort att fortsätta rida och göra samma hjälper som annars. Vända framdelen över bakdelen, ha en mjuk vänsterhand och hela tiden checka av att han är ärligt framme. 
 
Sedan red jag igenom LB:1 som vi ska tävla i helgen, dock gjorde vi om det till lång bana. Det gick otroligt bra! Det kändes hela tiden säkert och vi hade inte alls något vingel. Det enda som egentligen var något att diskutera var den inledande halten där han stretade och inte riktigt stannade upp och en galoppfattning som blev fel. Helena, och jag, var imponerade! 
 
Helena red ju honom i söndags och det tror jag var väldigt bra för Leon. Det Helena coachar mig att göra är ju hon stensäker på i sin egna ridning medan jag fortfarande vänjer mig vid det. Jag tror att Leon verkligen fick en skjuts och en aha-upplevelse från hennes ridning! Det blev liksom som att han förstod vad det handlade om och helt enkelt fattade hela grejen. På det sättet var det mycket enklare för mig att sitta upp idag när han liksom kände "men det här kännner jag igen, nu vet jag vad du menar!". DÄRFÖR är det sååå viktigt att ta hjälp från sin tränare! Det är alltid bra för den orutinerade att lära sig av den mer rutinerade, åt båda hållen. Det är därför det är så himla bra att till exempel ha en läromästar att lära sig dom svårare rörelserna på som ryttare, istället för att både ryttare och häst är gröna och inte riktigt vet vad dom håller på med. Men nu är det ju inte så att jag och Leon gör värsta avancerade ändringen, men jag tror ni hänger med på vad jag menar! :)
 
Soklar stjärna i kanten idag till både mig och Leon! Han är så ambitiös och positiv. När han förstår vad vi vill att han ska göra tycker han att det är såååå roligt att göra rätt. Helt rätt inställning! 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|