En lång men härlig tisdag

Hallå! Jag har precis varit ute och gått med Ebba, duschat och ätit middag. Jag kom hem vid sju idag, vilket är lite senare än vanligt. Det har varit en lång dag i stallet idag, men lärorik och rolig! 
 
Tinne-träning på Lövsta Stuteri stod på schemat för Helena och Condamino Humlan idag. Han skötte sig utmärkt och blev sååå fin i slutet! Jag satt på läktaren med en sovandes Molle i knäet och sög åt mig allt Tinne sa, studerade hur Helena använde hjälperna, hur hon tog till sig tipsen från Tinne och sedan hur man såg resultatet på Humlan. Dessutom filmade och fotade jag lite också! Det var några saker som Tinne sa till Helena som jag verkligen tog åt mig och även jag tänkte på när jag red Leon idag. 
 
Vi kom hem från träningen vid halv fyra, vilken är den tid då jag egentligen brukar runda av och åka hem. Men nu hade vi lite kvar på agendan - bland annat lektion för mig och Leon. Idag vågade jag verkligen RIDA. Jag vässade ridningen lite och provade att vara ännu lite tydligare med vad jag ville. Det funkade så bra. Det blev lite miljöträning för Leon då Therése (hon jobbade hos Helena i somras) kom rullandes in på gårdsplanen med transport då hon skulle rida efter mig med hennes häst. Det tyckte Leon såklart var jättespännande, och det var bra träning för oss båda med lite distraktion! Jag fick en riktigt härlig känsla och han gjorde ett superbra jobb med rätt reaktioner på mina hjälper. Världens duktigast Lellis! 
 
Efter lektionen fick Leon bli avsvampad, borstad, bortskämd med en massa morötter och sedan fick han gå in i sin nyhalmade box och mumsa på en massa gott hö. Leon verkar trivas så himla bra i sin box, han och hans boxgranne är supersnälla med varandra även om den nästan är dubbel så stor! Jag är så glad att Leon känner sig trygg. ♥ 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|