Torsdag

Igår red jag inte en enda häst, men idag har jag ridit två och longerat en! Det är alltid tråkigt dom dagar då man inte har någon tid i sadeln alls tycker jag, för det är ju ridtimmarna man blir bättre av. Jag älskar verkligen att sitta i sadeln på hästryggen, rida på en stor och fin ridbana och trimma trimma trimma. Prova olika övningar, analysera, fokusera, planera och RIDA. Åå, det är livet! 
 
Hur som helst.. Humlan var först ut och blev longerad! Han var lite spänd en stund i början men efter några övergångar blev han riktigt avspänd. Han frustade och man såg liksom hur han mjuknade i hela kroppen över ryggen och fick en rund och fin form. Jag gillar verkligen att jobba med Humlan! 
 
Efter lunch red jag ett pass på Bruce. Han var väldigt pigg och framåt idag men det gick att vända till något bra! Jag fick en riktigt härlig känsla i galoppen idag, framför allt i vänster varv, där det verkligen kändes som att han bar sig själv och hittade ett bra dragläge. Ett mjukt stöd i handen, aktiverade bakben och genom hela kroppen fram till handen. Jag red ett ganska kort pass som avslutades med avskrittning runt hagarna! 
 
Efter Bruce var det Leons tur, och som jag LÄNGTAT efter att få sitta upp på honom igen! Han har ju haft två vilodagar nu och det är verkligen sååå svårt att hålla sig från att rida honom. Jag skulle kunna rida på Leon dygnet runt om det gick! Hur som helst så var dagens plan att rida delar ur LB:2 och bara leka lite med det liksom. Med det menar jag att jag helt enkelt inte gör världens största grej utav det och sitter och tänker "okej, nu ska vi vända snett igenom här och öka galoppen och sedan göra ett avbrott till trav, är du beredd Leon??" utan mer bara göra som att det är någon biggie. Avdramatisera hela den här "programgrejen" lite granna. Det är något som ska ingå i Leons vardagsarbete och inte något som kommer som en chock på tävlingsbanan. 
 
Jag höll Leons pass ganska kort också. Han kändes jättefin och vi fick till riktigt bra galoppfattningar idag som Helena tjatat på oss om. Lika som Bruce fick Leon avsluta med att skritta runt hagarna något varv. 
 
Imorgon kommer en tjej som heter Katti och ska hoppa Humlan och Bruce. Hon är jättetrevlig och duktig, och hon brukar komma ungefär en gång i veckan och hoppa alla hästarna åt Helena. Leon ska ridas ut i skogen vilket jag tror att han kommer uppskatta! 
 
 
Humlan fick beta lite efter hans longering på vägen upp till hans hage. Det var uppskattat! 
 
 
♥♥


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|