LH Adventure

I tisdags red jag LH Adventure igen. Jag red henne förra veckan också och ni som läste då vet att hon är Matildas fyraåriga travhäst! Förra gången red jag i stort sett bara i skritt. I traven förstod hon mig inte så då valde jag att endast jobba i skritten, där hon var väldigt mjuk och fin. 
 
Denna gång valde jag att ta ett dressyrspö till hjälp för att hon då skulle koppla ihop den med skänkeln. Hon är ju ändå ganska van vid pisk från travet och att det betyder framåt. Det fungerade bra och jag fick henne framför mig. Efter ett tag släppte hon till, spände av och rundade sig över ryggen. Höger varv var hennes bästa varv, i vänster stelnade hon till och blev väldigt sned. Jag valde att inte göra så stor grej av vänstervarvet utan fokuserade då mer på det högra då det var där hon jobbade korrekt. Jag kände att hon snarare behöver vänja sig vid att gå i en bra och "skön" form istället för att traggla i vänstervarvet. 
 
I skritten var hon jättefin. Mjuk och smidig i sidorna! Lite tråkigt att jag inte kommer kunna rida henne fler gånger, men Matilda verkar hur som nöjd med dom passen jag hann göra på henne - och det är jag med. Men såklart skulle det vara spännande att utveckla det eftersom hon blev så pass mycket bättre på bara ett ridpass! 
 
Här kommer några bilder som jag lånade från Matildas blogg. Glöm inte gå in där!! http://skogsrusset.se :) 
 
 
Innan hon slappnade av och förstod vad jag ville i traven...
 
 
Frolle och Leon var nyfikna på vad det var för söt tjej som var på besök! ;)
 
 
Här har hon spänt av och går i en för henne bra form! 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|