Min onsdag

Hejsan! Min onsdag har susat förbi - som alla dagar gör nu känner jag. Tiden går fort när man har roligt och jag har SÅ roligt på mitt jobb! Det känns liksom fel att kalla det jobb för att det är så roligt att vara där, haha. 
 
Jag började i stallet själv i morse, liksom igår. Strax innan halv nio kom Helena ner och hjälpte till innan vi red ut på två hästar. Vi red på travbanan och det var superroligt! Jag fick rida ett sexårigt sto som var väldigt okomplicerad och fantastiskt välriden. En jättehärlig häst verkligen! Helena red sitt femåriga sto som ska gå Breeders om några veckor. 
 
Sedan tittade jag och två andra kvinnor som var på besök på när Helena red en fyraårig valack, drack kaffe och åt bullar. Härligt med en liten "inspopaus". Hästen hon red är ganska lik Leon på det sättet hur han är het och hela tiden vill fram, så det var nyttigt för mig att studera hur Helena korrigerade det. 
 
På eftermiddagen var jag ensam då Helena åkte iväg för att hålla lektioner, så då gjorde jag mest småfix. Som att fylla vatten i hagarna, mocka hagarna, ta bort spindelväv, linda upp benlindor, sopa, torka av ytor, kratta, putsa undan utrustning och så vidare. Jag pysslade även om Leon lite som hade passat på att rulla sig i leran. Han hade ju vilodag idag så han har bara gått i hagen hela dagen! 
 
Imorgon tar jag hand om stallet själv hela dagen för första gången. Spännande! :)
 
Min nya "teamjacka". Snygg va?! :) 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|