Svar på kommentar

Vilken drömchans du har Pernilla! Så otroligt roligt! Hur började du jobba där, kände du henne eller hur gjorde du? :)
 
Jag svarar i ett inlägg eftersom det kan vara fler som undrar samma sak! Det är verkligen jätteroligt hos Helena och jag tror att jag har fantasitska utvecklingsmöjligheter hos henne, på Stall Reje. 
 
Om ni hade frågat mig vad jag skulle göra efter studenten hade jag sagt "inte jobba som hästskötare i alla fall", men allt eftersom jag funderade på det och insåg hur mycket jag faktiskt ville lyckas och bli något inom branschen så ändrades mina tankebanor. När jag studenten var jag helt inställd på att söka jobb som hästskötare vilket jag också gjorde. Jag gick med i några "hästjobbs-grupper" på facebook och kollade på hastnet.se varje dag efter nya annonser. Eftersom att Fredrik bodde i Stockholm ville jag försöka hitta ett stall i närheten av honom. Jag ringde och mailade på ganska många annonser och fokuserade mig då på dressyrstall. Första stallet jag provjobbade i trodde jag verkligen skulle bli det jag skulle jobba i, men på grund av lite olika anledningar blev det inte så. Jag blev ganska ledsen då och förstod hur svårt det faktiskt är att söka och få jobb, och dessutom ett jobb med bra villkor. Hästbranschen är som ni nog vet väldigt tuff på det sättet att det helt enkelt är höga kostnader och inte så mycket inkomst vilket leder till låga löner som dessutom oftast är svarta. 
 
Då sökte jag mer aktivt och mailade på allt som var av intresse. Jag hörde även av mig till större tävlingsstall som inte sökte någon hästskötare för tillfället, bara för att visa att jag fanns. Sedan kom jag på att en klubb- och lagkompis till mig hade skickat mig ett meddelande på facebook när jag var och provjobbade i första stallet, men eftersom att det kändes stupsäkert att jag skulle vara kvar där då så sa jag att jag hade hittat ett stall redan. Jag letade i inkorgen och hittade meddelandet, och det stall hon tipsade om då var just Stall Reje! Helena hade gjort ett inlägg på sin facebooksida där hon skrev att hon sökte hästskötare till hösten, men hade alltså inte lagt ut det i någon grupp eller på hastnet. Jag hörde av mig och fick svar direkt att jag var intressant! 
 
Jag kände alltså inte alls till Helena innan, men dock så var det många av mina vänner och bekanta som kände till henne. Så jag hade bra referenser och det hade även hon då hon är nära vän till Caroline Darcourt på Lövsta Stuteri där jag hade praktik och Helena jobbat tidigare. 
 
På den vägen är det och jag är jätteglad att jag hamnade här! Allt har en mening och det känns verkligen som det är meningen att jag ska vara hästskötare just här. Hoppas det var ett bra svar! :)
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|