Tinne-träning och fantastiska Leon

Heeeeeeej, idag har varit en lååång dag, men jätterolig förstås! Tiden susar förbi och jag lär mig en hel del. 
 
Jag gjorde stallet i morse i vanlig ordning medan Helena lämnade sina barn på dagis och red fyraåringen Bruce. Sedan tog jag in Hirten (Hirtenlife) som är fem år och spolade benen, lät henne gå in i boxen och kissa och gjorde i ordning henne för att åka till Lövsta Stuteri. Helena och Hirten tränade där för Tinne idag och jag följde med för att grooma, filma och inspireras (och säga hej till Lövsta-gänget såklart)! Det var en sista avvägning inför nästa vecka då Helena åker till Flyinge med Hirten och rider Breeders. Det såg superfint ut och Hirten är verkligen en fantastiskt vacker och uttrycksfull häst! 
 
När vi kom tillbaka till stallet tog vi in Lindy och Humlan. Dom fick skritta ut i skogen tillsammans, med sällskap av Molle. Jag red på Lindy och Helena på Humlan. Det gick jättebra och hästarna verkade njuta av att få komma ut i skogen! 
 
Sedan var det Leons tur och idag stod lektion för Helena på schemat. Planen var ett kortare och lättare pass idag vilket vi höll ganska bra. Inget krångel utan bara framåttänk hela tiden. Jag fick verkligen kämpa med min vänstra hand idag. Jag blir lätt lite stark i den vilket gör att Leon biter sig fast och det i sin tur leder till att jag blir ännu starkare. Det blir som en ond cirkel, men oftast brukar jag kunna ta mig ur det ganska bra och slappna av men idag låste sig verkligen armen och jag fick skaka om den ordentligt då och då, haha.. Det är inte alltid hästen som behöver tränas! Leon var i alla fall FANTASTISK. Och förutom min vänsterarm så red jag också väldigt bra tycker jag. Jag sög åt mig allt Helena sa och fick fram det i min ridning. Det var en otroligt nyttig träning där jag fick känna på vikten av att hästen ALLTID ska vara framför mig - även när man vill ta tillbaka den i en övergång eller t.ex. fatta galopp. Det är när hästen är framme man får det härliga suget i handen, den rätta uppförsbacken och den korrekta vinkeln i bakbenen. Formen faller på plats och man kan fokusera på att rida, helt enkelt. Givande! 
 
När jag var klar med Leon var klockan kvart över fyra och då hade jag lite kvar i stallet att fixa - putsa undan träns, byta hagar och lite annat småfix. Jag åkte vid fem och då svängde jag förbi Hööks i Upplands Väsby på hemvägen. En ny grimma, benlindor och ett par ridbyxor fick följa med hem! 
 
Här kommer några bilder från dagen. :)
 
 
Hirten förbereds för att åka till Tinne-träning.
 
 
Framme på Lövsta och Hirten spanar efter snygghingstarna Van Vivaldi, Sankt Erik II och Flambeau.. 
 
 
Tinne-träning i Lövstas fina ridhus. 
 
 
Lamina och Helena (och jag) promenerar med Hirten runt anläggningen efter träningen.
 
 
Skrittur i skogen med Lindy, Humlan och Molle. 
 
 
Framskrittning av Leon på fina utebanan.
 
 
Nöjda efter en superträning för Helena! 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|