Tisdag

Hej på er! Vilket härligt höstväder det är nu. Strålande sol men sådär krispigt i luften, och noll insekter! Dock hade det gärna fått vara lite varmare på nätterna. Men man kan inte få allt.. :) 
 
Idag har Leon haft en vilodag. Han förtjänar verkligen sina vilodagar nu för han är SÅ HIMLA fin varenda gång jag sitter upp i sadeln på honom. Jag får påminna mig själv om att han är fyra år och att jag inte ska tänka allt för mycket på detaljerna. Han har tagit det lugnt i hagen hela dagen, solat och ätit hö. Imorgon ska vi promenera ut i skogen och mysa i stallet! 
 
Även om Leon vilat idag så har jag fått någon ridtimma i kroppen ändå! Jag red först Humlan. Vi red på travbanan idag, lika som igår. Igår testade han mig när han blev "rädd" för något på vägen. Han tog till samma taktik som Leon så då visste jag hur jag skulle kunna tackla det . Idag gick hela ridpasset superbra och jag fick en SÅ bra känsla! Jag jobbade med att det hela tiden skulle hända något nytt så att han hela tiden skulle ha fokus på mig. Övergångar mellan och i gångarterna, skänkelvikningar, öppnor och en jäkla massa halvhalter. I traven och skritten gick han i en väldigt bra form med lätt stöd, men lite svårare för mig att få till det i galoppen. Humlan jobbade på bra, och det känns som att vi blivit bra kompisar dessa dagar! 
 
Efter lunch red jag Bruce. Han visade mig verkligen vad en unghästs energi innebär - från 100 till 0 på några minuter typ, haha. Han var SÅ pigg när jag skrittade fram honom, han försökte gå upp i trav hela tiden. Jag tänkte "ojoj, vi kanske skippar galoppen idag", men när jag travat en stund lugnade han sig och efter några galoppfattningar tog bensinen slut. Han blev seg i kroppen och var inte alls lika på hugget. Eftersom att han ändå var så pass het från början tror jag det kändes segare än vad det egentligen var. Då fattade jag bara en galopp till och sedan avslutade vi med att trava i så låg form vi bara kunde! Duktig liten fyraåring. ♥
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|