Bra start på veckan

Jag har haft en riktigt bra måndag. Utöver dom vanliga morgonrutinerna skrittjobbade jag fram Humlan åt Helena. Sedan byttes vi av och jag gjorde i ordning Hirten samt skrittade fram henne också medan jag hade ett öga på Helena och Humlan. Hon fokuserade på galoppjobb idag och gjorde bland annat två fina byten i språnget! Vi bytte sen häst så då skrittade jag av Humlan innan han fick svampas av och gå ut i hagen igen. Lindy var nästa på tur men henne hann jag inte skritta fram. Däremot var det väldigt timeat så jag kunde ta över Hirten direkt när jag kom upp med Lindy, så då tog vi en prommis på vägarna genom Bergtorp. 
 
Innan lunch fick jag hoppa in och hjälpa Ninni och Oscar som hade en sadelutprovare på besök. Jag hjälpte till vid uppsittningarna. Oscar är ju bara 4 år och då kan en sadelutprovning vara ganska jobbig när man måste sitta av och på flera gånger. Men Oscar skötte sig väldigt bra och dom hittade en passande sadel väldigt snabbt! Min mage kurrade högt som bara den så jag tror sadelutprovaren måste trott att jag inte fått mat på år och dar, haha..
 
Efter att jag fått i mig lite mat var det Leons tur. Han var såå skitig om benen idag så det tog evigheter att få bort all smuts. Han måste ha levt rövare i sin hage på förmiddagen, och så är han ju en riktig lortgris förstås! Hur som helst så red vi fram och tillbaka på en vägsträcka som har ganska trevligt underlag. Vi travade, galopperade och kunde dessutom blanda in lite arbete på volt på en vändplan. Det här kändes som sååå bra aktivitet för hans huvud, för han kändes faktiskt väldigt lugn. Dock lite tom i handen men det blev bättre allt eftersom jag "puttade" in honom till stödet och gjorde övergångar i tempot och mellan gångarterna. Sedan skrittade vi avslappnat hem genom skogen på lång tygel. Underbart! 
 
Innan jag åkte hem putsade jag som vanligt undan all utrustning, tvättade, skurade galler, putsade Helenas tävlingsstövlar och fick lite ordning och reda i stallet. Det känns alltid väldigt skönt att åka hem när allt är snyggt, prydligt och rent tycker jag! Och extra roligt är det ju för den som kommer in i stallet efter mig. :) 
 
På hemvägen fick jag order av Fredrik att köpa med mig något gott, för ikväll släpps den nya säsongen av Game of Thrones (som jag och Fredrik slaviskt följt!). Så vi ska alldeles strax avsluta denna måndag med chips och dipp, chokladmuffins, te och TV-mys i soffan! Hoppas ni haft, eller har, en lika bra start på veckan som jag. :) 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|