Programridning

Igår stod programridning för Roger Ohlsson på schemat. Det höll tid på den jättefina anläggningen Vällsta Gård som ligger i Upplands Väsby, så det var en bit att åka för mig och Leon. Perfekt transportträning för honom! 
 
Helena hjälpte mig att lasta in hemma vid stallet men sedan åkte jag själv och lastade ur honom samt gjorde i ordning själv på anläggningen (vuxenpoäng deluxe för Leon). Medan jag promenerade fram honom i ridhuset kom Fredrik också för att hjälpa till och filma, så när han kunde hålla i Leon åt mig satt jag upp och började rida fram. Det känns alltid som en trygghet att någon håller i när jag sitter upp på nya platser, för han har alltid haft svårt för att stå stilla vid uppsittning. På hemmaplan går det bra men för att försöka få bort det på bortaplan är det bra om jag får hjälp, så man inte förvärrar det! 
 
Leon var otroligt avslappnad för att vara på en ny plats och jag kunde direkt fokusera på samma jobb som hemma istället för att "börja om" som vi behövt göra förut när vi kommit till nya ställen. Just på kortsidan där Roger satt var han lite spänd men genom att runda av honom runt innerskänkeln, släppa fram framför allt vänstersidan och vara tydlig och trygg i mig själv kunde han slappna av och följa mig. Innan vi skulle rida programmet berättade jag lite om Leon och vi pratade också om att jag jobbar hos och tränar för Helena som känner Roger väl. 
 
Programmet kändes RIKTIGT bra! Jag fokuserade först och främst på takten, sedan att jag hade honom mellan hand och skänkel och att han gick genom kroppen från bakbenen fram till handen. Min allra största uppgift var att lotsa honom på ett bra, lugnt och "pedagogiskt" sätt. Tyvärr hade jag fattat programmet fel så vi red fel väg en gång, men det var tydligen väldigt vanligt i just detta program som är nytt för i år. I övrigt var det ett jämnt program med några små missar och en hel del mer att hämta på detaljerna som gäller lösgjordhet, påskjut och balans. 
 
Vi fick en hel del fina poäng. Åttor på hela skritten och sedan 7,5 på bland annat travvolter, övergång galopp-trav-galopp och en halvcirkel med trav på medellinjen och gångarter. Slutkommentaren lyder "Mycket trevlig och rörlig häst med goda förutsättningar för vidare utveckling. Ni är på helt rätt väg, skynda långsamt."! Roger sa flertalet gånger att Leon var en fantastiskt fin häst och att jag rider honom jättebra med fokus på rätt saker, vilket såklart var otroligt roligt för mig att höra. Så vi ska helt enkelt fortsätta precis som vi gör, och allt kommer falla på plats så småningom! 
 
Procenten landade på 69,8 vilket är HELT sjukt! Det är faktiskt nästan svårt att ta in, men jag är så himla himla glad över min fina fina Leon. Han kommer bli så jäkla bra! 
 
 
Film kommer! 


Kommentarer
Postat av: Sophia

Såå härligt, Pernilla! Ni är så bra och gör mig så glad och så stolt :-)

Svar: Åå, tack snälla Sophia!
Pernilla Hägglund

2016-02-11 @ 20:53:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|