Mitt 2015

Som jag skrev tidigare har det året varit minst sagt händelserikt, och man ska ju alltid försöka att bara minnas dom bra sakerna - så det är dom jag tänkte berätta lite om nu! 
 
Mitt 2015 började bra som nybliven 18-åring. Jag övningskörde som en tok och bara några veckor in på det nya året blev körkortet mitt, och oj så många mil jag och min bil har åkt tillsammans sedan dess. Vilken frihet! Lite längre in på vårkanten tog jag även körkort för tungt släp och fick en ytterligare bokstav att lägga till på brickan. 
 
 
På hästfronten var jag full med inspiration inför det nya året efter att ha spenderat en månad på Lövsta Stuteri och gjort praktik. Jag satte upp mål, drömmål och planering men hade väll ingen aning om hur det egentligen skulle bli. Min plan var ju att ha kvar Frolle, fortsätta tävla honom (men lite lugnare och prestigelöst) och ta upp honom som storhäst.
 
Jag och Frolle tävlade några gånger under våren och avslutade på topp med nya personbästan i LA:1 och LA:P1 på 73% och 71%. Vilken ponny och vilken resa vi gjort tillsammans alltså! Under sommaren började Saga rida honom då och då och i September fick Frolle flytta till henne, men fortfarande med mig som ägare, för att jag skulle kunna flytta och satsa på riktigt. 
 
 
Leon gjorde sin tävlingsdebut i April och startade sen för andra gången ungefär en månad därefter, med målet att ge honom bra upplevelser. I höstas nådde vi 2015's mål - kvalitetsbedömning - där vi fick mycket beröm men inga toppenpoäng på grund av spändhet. Överlag var jag väldigt nöjd med honom och vi hade ännu en erfarenhet att lägga i bagaget! 
 
 
Jag gick sista terminen på Real-gymnasiet, vilket gick galet snabbt. I juni tog jag studenten som är bland det roligaste jag gjort, helt ärligt! Allt omkring studenten var verkligen såå kul och att gå från skolan som diplomerad hästskötare och med ett stipendium för årets studiepresentation gjorde mig så himla stolt över mig själv. Gymnasiet har varit den roligaste och mest givande åren hittills, utan tvekan! 
 
 
Strax innan studenten bestämde jag mig för att tatuera mig, och är nu märkt för livet med två snöflingor på handleden och en dressyrhäst mellan skulderbladen. Snöflingorna står för Mr Snowflake - alltså Frolle - och hur mycket han betyder för mig. Dressyrhästen symboliserar hur mycket jag brinner för ridsporten och dressyren, men också frihet och att våga sträva efter sina drömmar. 
 
Under sommaren jobbade jag hemma på vårt lantbruk och bestämde mig någonstans där att jag ville börja jobba som hästskötare och gå den vägen för att nå mina mål. 
 
I Juli åkte jag, Fredrik, hans pappa och lillebror till Gotland en vecka och hade det otroligt härligt! Sol, bad, utflykter och en massa god mat. En perfekt semester! 
 
Under sommaren blev jag dessutom tilldelad två stipendium från Lantbrukarnas Riksförbund. Jag fick både deras framtiddstipendium på 5000kr och en premieelevskurs som jag var med på i höstas som handlade om ledarskap och företagande! En otroligt givande kurs där jag fick träffa människor med mål, visioner och tankar lika höga som mina. 
 
 
Det absolut största som hänt det här året är ju att jag tagit mitt pick och pack (alltså Leon, ridhjälmen och ridstövlarna ;)) och flyttat till Stockholm! Att börja jobba som hästskötare hos Helena på Stall Reje är det bästa valet jag gjort, helt ärligt. Både jag och Leon har utvecklats enormt mycket och jag kan inte tacka nog för all hjälp jag fått med min ridning! Dessutom är det fantastiskt roligt att få jobba med så fina hästar varje dag. Det är min drömtillvaro! Och som pricker över i:et får jag ju bo hos Fredriks pappa och träffa Fredrik varenda dag, efter att ha haft ett distansförhållande i lite drygt två år. Jag är så tacksam! 
 
Vilket år! Puh. Nu hoppas jag på ett lite mer "stabilt" 2016, men fortsatt händelserikt - i alla fall på hästronten med många roliga tävlingar och framgångar. Men som ni vet kan allt hända, och ingenting är omöjligt! 
 
 
 
 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|