3 HÄSTAR RIDNA

Hallå där, jag har precis kommit in från stallet! Varit där i 4 timmar ikväll, skönt att inte känna någon stress och kunna ta det lugnt. 
 
Frolle skrittades och travades lite på lång tygel och i lång/låg form. Jag brukar oftast lägga in lite lättare pass dagen efter träningar och tävlingar, ut i fall att det skulle finnas någon träningsvärk eller mjölksyra kvar. Sen tycker jag inte det är rätt att rida jättehårt en dag och dagen därpå låta hästen vila. Jag ser hellre att man skrittar eller tar det lite lugnare och sedan ger en vilodag. 
 
Exet red jag faktiskt lite på banan. Det var superlängesen verkligen, men han gillar inte att rida mellan fyra väggar om det inte står lite hinder framme haha.. Han blir så himlans lat så man måste trava igång honom lite i början och driva driva driva. Han var helt okej, lat men kändes kanon mellan hjälperna. Jobbade bara i skritt och trav. Samtidigt som jag red på Exet så kom Erica med Buttler också. Så jag kikade lite på dom och gav dom lite mer tips. Satt även upp en snabbis på honom och kände lite. Stor skillnad från i lördags redan tycker jag! Superkul att Erica har tagit till sig vad jag sagt och jobbat efter det - och att det dessutom gett resultat så fort. Ska bli roligt att se deras utveckling under våren och sommaren nu :) 
 
Några bilder på mig och Buttler från Juli 2012. 
 

HEJ!

Hej på er allihopa!

Igår kom mamma med Frolle till GRS - ridskolan där vi har hästbiten på REAL. Frolle har aldrig riktigt gillat det stället, har ju tävlat där ett par gånger och det har väll aldrig gått riktigt bra, så han var ganska spänd framför allt i skritten. Men i traven och galoppen kändes det bättre!
Vi jobbade med framdelsvändningar och halvhalter, som vi hade läxförhör på lektionen innan. Det slog mig att jag nästan aldrig rider framdelsvändningar eftersom det inte ingår i något dressyrprogram, men har lärt mig från ridhandboken att det förbereder hästen på ryggning - så jag ska börja jobba mer med det. Det kanske förbättrar fler rörelser också? Vi får testa helt enkelt.
Han var ganska svår att rida ihop igår. Frolle är ju ganska lång i sin kropp så jag får alltid jobba lite mer än vad andra kanske får med att rida ihop honom, men igår var han spänd också så det försvårade det hela ännu mer.

Nöjd är jag i alla fall, och Sofie tyckte han var en jättefin häst! Alltid lika roligt att höra :D

Här nedan ser ni en bild från genomgången av halvhalter. Nyttigt att gå igenom det steg för steg teoretiskt också, även om det är sjukt svårt eftersom det kommer automatiskt när man rider.


ROFFE-POWER

I söndags tweetade jag om att det var tur att Sportkollen visade RGBs ritt från Zürich, som tog honom till en andraplacering, som jag missade se under sändningarna. Jag taggade honom, liksom bara för kul eftersom att jag följer honom. På morgonen därefter fick jag dock en överraskning, SJÄLVASTE ROLF-GÖRAN BENGTSSON RETWEETADE MIN TWEET OM HONOM!! Det gjorde verkligen hela min dag såå mycket bättre :D


FRISERAT

Hej ♥ 
 
Hoppas ni har haft en go söndag idag, den 27:e januari. Dirket efter frukosten i morse övningskörde jag till Bergsjö med familjen som passagerare, till ett lantbruk med robot som vi var på studiebesök på. Vi var där i flera timmar så när vi åkte hem igen passade vi på att stanna till vid pizzerian - flöt ;) 
Ikväll har jag tagit det lugnt i stallet med mina favoriter. Har planerat länge nu att det är dags att frisera hovarna, man, svans, öron osv. så jag passade på att göra det nu. Det tog dock en väldans tid, närmare 1,5 timmar! Men det var det värt, för nu ser dom välvårdade och tävlingsfärdiga ut båda två. 
 
Här nedan ser ni en före- och efterbild på Exets vänstra framben. Snacka om skillnad?! 
 
 
Om någon vecka kommer det se ännu bättre ut när det har växt ut lite och jag kan klippa till lite snyggare också. Brukar ni frisera era hästar? :) 

VAD HAR JAG GJORT IDAG?

Jag började dagen med att släppa ut hästarna. Dom fick vara utan täcke fram till jag skulle rida, för att kunna vädra ur pälsen lite. Det tyckte dom nog var skönt! 
 
Vid tio höll jag i en träning för Erica och Buttler. Även jag fick sitta upp på honom en stund, då Erica blev helt slut efter att behöva trilskas med hästen en stund, så jag fick känna på honom och kunde ge henne bättre tips utifrån vad jag själv upplevde från hästryggen. Det var ganska simpelt - man får inte ge upp (vilket gäller alla ryttare). En häst som slår mot skänkeln, drar upp huvudet och försöker galoppera iväg, tvärnitar, försöker vända eller något annat kommer aldrig sluta med det om du inte gör något åt det. Mitt tips är att ta det med en nypa salt, låtsas som att det inte var något som hände och bara fortsätta rida. Buttler ville gärna ta upp huvudet, börja smågaloppera eller sakta ner till skritt. Vad jag gjorde då var att jag bara fortsatte rida, fortsatte driva framåt - absolut inte bromsa - och rida lätt, för att då störa hans takt. Jag gjorde ingen big deal av det, utan brydde mig inte. Jag fortsatte varv på varv på volten i trav, tills jag kunde rida ett tag utan att han skulle säga emot. Det blir ju liksom bara jobbigare för hästen  om den ska hålla på och lägga in massa konstiga saker, så då får dom skylla sig själva. Buttler gav med sig till slut, och blev otroligt fin men också grymt svettig och trött. Ni kan läsa mer om passet HÄR
 
 
Vid 12 gick jag ut till mina grabbar. Frolle gick ett pass på ridbanan, som ni längre ned kan se en bildbomb från. Han var så jävla fin. Red några övningar som vi brukar göra på träningar för Lena, men mest volter och rakriktning - alltså basics. Samlade upp honom ordentligt några gånger och fick honom att ta några halvsteg (!!). Har jag sagt att han har otroligt lätt för att lära sig? Det är sjukt. 
 
Jag och Exet red ut på en mysig uteritt. Även han var kanonfin från topp till tå idag! Vilka hästar jag har.. Vi träffade på samma sex rådjur hela tre gånger, haha. Men Exet är ju en sån cooling så han bara lunkar på i samma tempo, like always. 
 
Haft en superbra hästdag med andra ord, och strax ska jag kila ut till stallet igen och natta grabbsen. Perfekt början och slut på denna lördag ♥

DAGENS OUTFIT

Ridhjälm: Jacson Wen
Jacka: HRPK elitdressyr
Ridbyxor: Equipage
Vantar: CRW 
Ridstövlar: Cavallo Grand Prix Plus
 
Ridspö: Hudik Hästsport 
Träns: Claridge House, 4 cm bred nosgrimma
Bett: Rakt med fasta ringar
Sadel: Wintec - Isabella Werth 
Schabrak: Hansbo
Benlindor: XYZ maskin & trädgård 

FINALLY FRIDAY

Hej på er! Äntligen fredag och snart helg. Dirket efter skolan ska jag och två vänner gå på komedin Ego. Den verkar så himla bra efter att ha kollat på trailern 3-4 gånger ;) Haha. Det ska bli supermysigt! 
 
Hoppas eran fredag är lika bra som min, annars får ni ta och göra den så bra - om inte bättre! :D 
 
 

FROLLE IDAG

Tog en lugn barbackatur med Frollisen ikväll, eller såå lugn var den kanske inte. Vi red tre varv runt svängen vi kallar Stensvea. Skrittade och travade första varvet, galopperade och travade andra varvet och på tredje varvet travade jag och skrittade av honom. Red på hacket som omväxling till bettet (om ni vill kan jag skriva mer om hur jag resonerar kring bett osv. i ett inlägg? Lämna då en kommentar i fältet!) som gick jättebra! När vi kom tillbaka till stallet så var Erica ute med Exet, så jag stannade en stund extra med Frolle för att han inte skulle stressa upp sig och filmade bland annat när han höll på med sin tunga haha - som ni kan titta på lite längre ner. Så typiskt Frolle! 
 
Nu ska jag springa lite på crosstrainern och styrketräna en stund. Har blivit så mycket onyttigheter nu det senaste och jag har inte haft tid för att träna.. Märks så tydligt att man blir tröttare när man inte håller igång! 
 
Vi hörs nog tyvärr inget mer ikväll, men jag ska tidsinställa något inlägg till i morgon så det inte blir tomt! Hejdå :) 
 
 
Got the best feeling in the world. 
 

TORSDAG

Hejsan! Jag hann inte med att uppdatera bloggisen igår, som ni nog märkte. Hästarna var sjukt fina och pigga igår! Trimmade båda på en traktorväg som går mellan några åkrar, så det är helt öppet på sidorna och vägen är rakt fram flera hundra meter så dom blir så himla glada av att vara där när det är så "fritt" eller vad man ska säga. Därefter skyndade jag mig in, pluggade lite matte och sedan åkte jag, mamma och pappa in till stan (jag övningskörde en bit också, för första gången) och käkade på Old Texas. Älskar den restaurangen, men sjukt dyrt.. Jag åt Dolly Parton - kycklingfilé toppad med smält cheddar, soltorkade tomater och bacon, grovskurna pommes, majskolv, tre olika såser plus vitlökssmör till majsen, grönsakssallad och till efterrätt chokladbrownie med grädde, glass och valnötter. Så jädra gott! 
Kom hem strax efter tio, så då pluggade jag lite till och gick och la mig sen. Hade helt enkelt ganska fullt upp! 
 
Just nu laddar vi upp för matteprov. Efter det ska jag och två kompisar luncha på Max, liksom för att fira att matteprovet är över haha... ;) 
 

2013-01-23

Hallå där :) 
 
Jag orkade inte med bloggen eller datorn över huvud taget igår. Var hela dagen ute på Lervik som alltid på tisdagar, med teori om hästens fodersmältningskanal och sedan hoppning på eftermiddagen. Jag red en häst som jag inte ridit förr, Damelio - en storhäst med grymt stor och härlig trav (jämfört med mina ponnysar) men som är lite kinkig och behöver en bestämd och pushig ryttare. Det första jag gjorde när vi kom upp i trav var att flina, för shit vilket steg det kändes som att han hade haha! Han var supermysig att rida, men krävde helt klart att jag satt på plats, balanserade upp honom och aktiverade bakbenen genom mycket tempoväxlingar, övergångar och flyttningar. Han tyckte det var skitkul att hoppa och försökte dra iväg över hindren, samtidigt som han sneglade på bommarna och tänkte "ska jag?". Det blev en del kråkhopp i början innan jag vande mig vid honom. Det var i alla fall jätteroligt, och jag ser fram emot nästa gång jag ska rida honom om två veckor!
 
Efter skolan gick jag dirket ut till stallet, lastade Frolle och åkte till träningen. Det var ganska stor skillnad måste jag säga att gå från Damelio med otroligt stort steg till Frolle, en ponny med ganska kort steg. Han var kanonfin igår! 
 
ikväll ska jag rida både Exet och Frolle, sedan ska jag dyka ner i matteböckerna. Hoppas även att jag får tid med att uppdatera er! 
 
 

BLOPPIS // BETT

Jag har en hel del bett som har legat och skräpat alldeles för länge nu, så nu tar jag tag i det och tänkte sälja dom som jag inte använder! PMa mig på facebook med bettets siffra om du är intresserad av något :)
 
 
1. Något rostigt tre-delat, lösa ringar med mittdel av koppar. 30:-
2. Två-delat, lösa ringar. 60:- 
3. Tre-delat med lösa ringar. 80:-
4. Två-delat med lösa ringar. 60:-
5. Två-delat med lösa ringar. 60:-
6. Pessoabett Softbit stång med äppelsmak (dock har den nog tappat smaken..). 100:-
7. Två-delat med lösa ringar. 50:-
8. Två-delat fullcheek. 100:-
9. Två-delat med lösa ringar. 80:-

SCHABRAK & BENLINDOR...

När jag fyllde år, 21 december, beställde jag och mamma ett marinblått Schockemöhle Dynamic Style dressyrschabrak och orangea benlindor från Lamicell från hastbiten.se. Aldrig mer säger jag bara! Efter cirka 2-3 veckors väntan fick vi ett mail från dom där det stod att våran order tydligen såg konstig ut, och att benlindorna inte fanns i lager. Det hade ni väll kunnat tala om lite tidigare, eller? Mamma skrev tillbaka att vi ville ha schabraket ändå, så nu efter en månads väntetid är schabraket på kioskpiraten i Hudik och väntar på oss. Nej, jag ska aldrig mer handla därifrån. 
 
Nu är det dock så att jag letar efter någon annan webshop som säljer orangea benlindor. Hittade tophorse.se som säljer BR's benlindor och schabrak i flera olika färger, bland annat orange då som jag ska beställa hem. Funderar på att klicka hem rosa/lila/turkos schabrak och benlindor också. En rosa snöflinga är väll inte helt fel ;) 
 
 
Vad tycker ni? :) 

BILDMINNE

 
Detta var bland dom första bilderna jag klickade med min systemkamera någonsin. Dagen efter att jag fick hem den gick jag ut till hästhagen, mixtrade lite med lite olika inställningar och provade på allt - och tog såklart bilder på ALLT också. Shit vad jag hängde på av avtryckaren då, haha! Men jag fick ju ändå en del riktigt fina bilder, vilket chansen är större för om man tar många bilder hela tiden. Den här bilden är jag ruskigt nöjd med. Färgerna blev otroligt fina och ja, det är en del misstag i den men jag tycker det är det som gör den fin. So special ♥

ANMÄLD!

Nu är jag anmäld till 2013's första tävling :-D Hängde på tdb nu vid sex för att kunna få en plats. Tog 15 sekunder för mig att klicka i klasser, skriva meddelande till arrangör och anmäla. Skillat! Nu är de nationella klasserna fulla, haha. 
 
Tävlingen hålls i Fagersta den tionde mars, så det är lite drygt 2 månader kvar. Jag kommer rida en LA:P1 och FEIs mästerskapsprogram. Jag gillar inte riktigt lagtävlansprogrammet och känner att det blir för stor press med att träna in båda nationella programmen. LA:P1 kan vi utan och innan och mästerskapsprogrammet älskar jag, det är ett sjukt roligt program! 
 
 
Åh vad jag är taggad för den här tävlingssäsongen - fylld med massor av nationella klasser, meeting och utveckling. Vi ska göra detta tävlingsår så bra det bara går, jag och min sagoponny! 

FREDAG!!

Hello you! Haft en bra fredag? Min började med tågkaos. Det var helt stopp innan min station, och när tåget väl kom så åkte det bara förbi. X-trafik hörde inte av sig på den där tavlan eller med rösten, utan det var en annan kille som genom sin kompis på tåget fått reda på att det skulle komma en taxi och hämta oss. Stod i 20 minusgrader i cirka en timma och bara väntade, mina tår är fortfarande frusna! Missade första lektionen och var ganska förbannad på x-trafik för att dom inte informerar.

Resten av dagen har varit bra, vi hade idrott så det var dagens höjdpunkt. Kommer dock få en redig träningsvärk i morgon känner jag haha!

Käkar just nu och sedan ska jag ut och pyssla om Frolle lite. Tror inte mina fötter klarar av kylan mer idag, så jag hoppar över att rida... Däremot ska jag skämma bort grabbarna med massor av pussar och morötter! :D


MITT BÄSTA FÖR DIG

Vet ni vad jag ofta upplever? Jag upplever att nästan ingen förstår hur mycket jag verkligen älskar Frolle, eller att de inte vill förstå. Det känns som att vissa tror att det bara är ännu en häst som så småning om kommer passera, att jag är dum i huvudet som tror så mycket på honom. 
 
Men så är det inte. Ända sedan jag provred Frolle har jag aldrig kunnat tänka mig en annan häst. Jag hade kunnat valt en helt annat typ av häst, med bättre gångarter och mer "färdig" dressyrhäst. Jag valde hopphästen, den utstickande ponnyn som i mina ögon var det vackraste jag någonsin sett. Eller valde gjorde jag inte, jag kände helt enkelt att vi passade ihop. Det är faktiskt inte mer komplicerat än så. 
Visste ni att jag aldrig blivit sur på Frolle på hans rygg? Idag har jag haft honom i 1 år och 9 månader, och jag har aldrig blivit sur eller besviken på honom. Han förtjänar mitt bästa för honom, efter allt han gjort för mig och förhoppningsvis kommer göra. 
Frolle är en otroligt ödmjuk ponny, med ett enormt hjärta och ett smart huvud. Han är otroligt rolig att jobba med, kan nästan inte nämna en träning jag inte blivit förvånad över hur fin han varit. Utvecklingen han och jag åstadkommit är för mig oerhört mycket värd. Vi har lärt oss så mycket av varandra, och mer har vi kvar att lära. 
Jag tror på Frolle, jag ser verkligen upp till honom. Han är min idol! 
 
 
Jag gör alltid mitt bästa för dig

2013-01-17

God kväll! Jag sitter i Basta nu, har precis duschat och ska snart gå över till huset och käka middagen som jag hoppade över när jag kom hem vid halv sex. Köpte fika på Ica i Gävle som jag proppade i mig på bussen, så jag kunde hoppa i ridkläderna och springa ut till hästarna med en gång. Undrar om det går något bra program på tv ikväll också? Hur som så ska jag i alla fall försöka knåpa ihop några inlägg till er - som jag varit dålig med på sista tiden. Men som tur är är jag inte ensam om att ha dålig uppdatering, många bloggar som jag läser bloggtorkaperiod just nu. Skönt att det inte bara är jag! 
 
Skulle ni kunna hjälpa mig med lite respons i kommentarsfältet då och då? Önskar ni läsa något speciellt, eller vill ni ha någon tävling, frågestund, videoinlägg om något? Ni bestämmer, eftersom att det är dels för er jag skriver :-) 
 

 
 
 

HEJ!

Hej på er! Vet att jag är en dålig bloggare, i alla fall just nu... Jag är tillbaka i vardagen nu, men med ett nytt schema. Sovmorgonen på fredagar åkte bort och slutar tidigare på onsdagar istället.Jag kommer komma hem vid halv fyra - två timmar tidigare än i vanliga fall. Så det är ju jättebra! Vi drog i högväxeln med en gång här i skolan, en övningsuppsats inför nationella i engelska första lektionen kändes lite... low. Men det gick bra, jag skrev om när jag och två av mina bästa vänner plus en mamma åkte till Turkiet i somras som jag sedan kopplade till låten "Don't wake me up" med Chris Brown, ni vet? Den är så sjukt bra, och så fort den spelas börjar jag dagdrömma om Side beach, kokheta stränder, stekande sol, otroliga solnedgångar, god mat och en jädrans massa annat. Nog om det, nu är det ju mysigt här hemma i 15 minusgrader och snö upp till huvudet ;) 
 
Jag och två klasskompisar gick till Coffehouse by George och åt varma mackor på lunchen och snackade skit, haha. Välbehövligt efter drygt 3-4 veckor ifrån varandra. Nu sitter jag och läser på om grisens beteende (eller har faktiskt blivit klar nu, så jag skolkar inte om ni tror det;)), ska nämligen svara på ett brev där det är en "Börje" som vill veta hur han ska ta hand om sina djur på ett bättre sätt efter att djurskyddsinspektören varit där. Haha, alltså alla dessa påhittade uppdrag.. 
 
 
Jag och Frolle tränade ju igår, privat för Lena. Går ej att beskriva hur otroligt roligt det var att rida honom igår. Visst fick jag jobba arslet av mig, men det lönade sig verkligen. Han var sjukt fin genom hela passet, like always :D Ikväll ska han skrittas ut i en timma ungefär, så träningsvärken lossnar - för det fick han säkert gott om efter träningen då vi provade på en del nya krävande övningar.
Erica rider på Exet idag, i morgon och på fredag. 

HEJ!

Hej på er! Vet att jag är en dålig bloggare, i alla fall just nu... Jag är tillbaka i vardagen nu, men med ett nytt schema. Sovmorgonen på fredagar åkte bort och slutar tidigare på onsdagar istället.Jag kommer komma hem vid halv fyra - två timmar tidigare än i vanliga fall. Så det är ju jättebra! Vi drog i högväxeln med en gång här i skolan, en övningsuppsats inför nationella i engelska första lektionen kändes lite... low. Men det gick bra, jag skrev om när jag och två av mina bästa vänner plus en mamma åkte till Turkiet i somras som jag sedan kopplade till låten "Don't wake me up" med Chris Brown, ni vet? Den är så sjukt bra, och så fort den spelas börjar jag dagdrömma om Side beach, kokheta stränder, stekande sol, otroliga solnedgångar, god mat och en jädrans massa annat. Nog om det, nu är det ju mysigt här hemma i 15 minusgrader och snö upp till huvudet ;) 
 
Jag och två klasskompisar gick till Coffehouse by George och åt varma mackor på lunchen och snackade skit, haha. Välbehövligt efter drygt 3-4 veckor ifrån varandra. Nu sitter jag och läser på om grisens beteende (eller har faktiskt blivit klar nu, så jag skolkar inte om ni tror det;)), ska nämligen svara på ett brev där det är en "Börje" som vill veta hur han ska ta hand om sina djur på ett bättre sätt efter att djurskyddsinspektören varit där. Haha, alltså alla dessa påhittade uppdrag.. 
 
 
Jag och Frolle tränade ju igår, privat för Lena. Går ej att beskriva hur otroligt roligt det var att rida honom igår. Visst fick jag jobba arslet av mig, men det lönade sig verkligen. Han var sjukt fin genom hela passet, like always :D Ikväll ska han skrittas ut i en timma ungefär, så träningsvärken lossnar - för det fick han säkert gott om efter träningen då vi provade på en del nya krävande övningar.
Erica rider på Exet idag, i morgon och på fredag. 

HEJ

Hej! :) Hoppas eran måndag rullar på, lika som min. Är på praktiken nu och har precis fått lunch. Händer inte så mycket idag, varit in en häst på hältutredning som visade sig ha en hovböld, tror jag - hörde inte när dom fastställde men tror det rörde sig om ett sömstick eller hovböld. Sedan har jag tittat på lite röntgenbilder med Marlen som visade mig lösa benbitar (som var riktigt intressant då jag tidigare haft en häst med lös benbit), skurat uppvakningsrummet, fyllt på med kanyler osv och diskat vattenkopparna. Riktigt lugn dag, men det är precis som Anette sa - på måndagar är det allt eller inget.

Nu ska slänga i mig resten av salladen och se om det finns något mer jag kan göra, vi hörs!


RUBRIK...

Hallå där ute! Sorry för att det ekat tomt här i två dagar nu.. Jag har inte haft tid/velat att sitta vid datorn och internetet har varit för segt för att blogga från mobilen. Egentligen har jag inget vettigt alls att skriva ens, har säkert suttit och funderat i 20 minuter på bara dom här meningarna.. haha! 
 
Frolle var jättejättepigg idag! Verkade som att han har kommit på att jag har kapat pälsen på honom nu och det inte blir så svettigt så fort han gör något. Det var kul! Exet reds också och han var kanonfin idag, bra galopp och grym trav. 
 
Igår hade jag en jättemysig kväll med två goa vänner förresten. Jag bjöd på inflyttningsmiddag - mexikanska kycklingtortillas och till efterrätt frukt doppade i smält choklad. Perfect night ♥
 

ELFTE JANUARI

Ställde alarmet i morse, åt en snabb frukost och gick ut till mina beauties. Fjäskade lite med äpplen och tog sen ut Frollisen på gången! Som jag nämnde förut så var det helt klart dags att trimma pälsen på Frolle, han har varit så trött på sistione och blivit alldeles flåsig på inomhusträningarna. Och det åtgärdas snabbt och enkelt med en klippmaskin, för andra gången den här vintern. Klippte som vanligt - sparade huvudet, benen och en padd på ryggen. Jag tycker det är lite för riskfyllt att göra en helklippning nu när temperaturen fortfarande kan gå upp och ner som den vill, så det får helt enkelt vänta till början på mars då han ska vara snygg inför tävlingarna! I alla fall gick det bra, men nu är han grå istället för gyllenbrun... Men han blev några centimeter smalare och ser riktigt stilig ut! Jag råkade dock klippa i skinnet på honom 2 gånger mellan frambenen, stackaren.. Det är så himla svårt att klippa där eftersom det är så smalt och mycket lösa rynkor, och Frolle som dessutom hatar när man är vid bringan och under magen ville jag absolut inte fortsätta på. 
Annars blev det helt okej, hoppas att han får lite mer ork nu och inte blir lika flåsig :) 
 
 
 
Lite halvkass iphonebild, ska försöka ta med kameran och klicka bättre bilder i helgen. 

KVALITÉTSTID

OBS. INLÄGGET SKULLE PUBLICERATS IGÅR...

Jag skrev tidigare idag att jag skulle rida lösgörande arbete på Frolleman på banan idag, men glömde helt bort att jag planerat en uteritt med lite uppförsarbete! Han kändes inte helt hundra idag, han liksom bet sig fast på bettet och svarade inte på mina hjälper och stängde av helt. Det blev något bättre mot slutet, han började söka sig neråt mer av sig själv och hade egen energi. Jag tror 98% säkert att det har med tänderna att göra att han är på det här viset, tur att han ska kollas och raspas snart! Dock tänkte jag ringa efter Eva, equiterapeuten, också så kanske hon hittar någon låsning någonstans.

Exet var som vanligt extremt speedad och bjöd lite på sig själv idag! Han kändes riktigt fräsch faktiskt, hade dock lite problem med att komma in i galoppen men efter ett tag i tvåpunktssits hittade han själv takten. Jag tycker det är väldigt viktigt att låta hästarna försöka själva och lösa problem utan vår hjälp ibland, det tror jag stärker deras självkänsla och förtroende till oss!

Efter att jag tog in grabbarna ikväll tog jag mig tid att testa göra en inbakad fläta i Frolles man, för första gången. Jag tyckte faktiskt den blev ganska snygg, lite slarvig men det funkar! Den framhäver Frolles dösnygga hals tycker jag :)


10/1-13

Halloj! Gud så skönt det var med sovmorgon idag, vaknade strax efter elva. Har käkat en god och nyttig frukost och fotograferat pippifåglarna utanför köksfönstret. Gulligull! Alldeles strax ska jag gå ut och aktivera hästarna. Frolle ska få sig ett lösgörande pass på banan och Exet ska ridas ut. Sedan ska stallet göras i ordning och jag ska göra i ordning klippmaskinen så jag kan klippa Frolle i morgon. Hans päls har blivit ganska tjock och lång nu och han blir så flåsig på träningarna eftersom det är varmt i ridhuset. Tänkte inte klippa benen, det sparar jag till i Mars när det har blivit varmare och tävlingarna närmar sig! 
Annars en ganska lugn dag. 
 

GOD KVÄLL

Hej hallå! Hoppas ni haft en bra tisdag och onsdag, medan jag var lite off. Jag har parkerat mig i soffan en stund, känns som jag behöver rensa tankarna lite nu och framför allt andas ut. 
 
Jag har haft praktik på Hälsinglands Häsklinik två dagar nu, där jag trivs bra! Personalen är supertrevliga och sätter mig i mycket jobb, vilket är jättebra eftersom det är så man oftast lär sig bäst. Även om jag inte få sy igen sår och agera assistent vid operation får jag i alla fall vara med och kika vad tusan dom gör, och det tycker jag nästan om bättre! Än så länge har jag fått mockat en del boxar, tagit hand om en opererad häst, desinfekterat boxar, operationrum och uppvakningsrum, packat upp mediciner, sopat massor, kollat när dom gick ner i halsen på en häst för slemundersökning, kikat när Anette skurit bort någon slags böld från en häst, raspat tänder osv. Idag har det varit full rulle då vi var på kliniken i Bollnäs vid Bollnästravet. Det kom hästar hela tiden, de flesta hältutredningar och ultraljud. Anette provade mig lite och frågade mig om hästarna såg rena ut eller inte när de sprang, och det tyckte jag var lite kul. Har än så länge träffat på många olika fina hästar, olika raser och olika personligheter. Det är riktigt intressant faktiskt att se veterinärerna in action! 
 
Resten av veckan är jag ledig då det var några möten hela eftermiddagarna och väldigt lite att göra på förmiddagarna, och dessutom har jag jobbat 8-16 och 7-17.30, så jag förtjänar kanske att få vila upp mig lite extra. 
 
Vi hörs mer i morgon hörni, efter att jag tagit sovmorgon :) 
 
 
You're my soulmate.

MELLANMÅLSTIPS

Godaste hårdmackorna jag smakat med godaste pålägget! Ni måste prova, jag är fast!


DISSAR CATAGO SILVER BOOTS

Jag vill ge Catagos silver boots en fet diss.  
 
När jag var på Gripens ponnydressyrmeeting i somras köpte jag dessa boots, som jag var totalt såld på. Jag bokstavligen talat drägglade av att se dom! Och när jag köpte dom ville jag inte mer än hem för att rida i dom och ta snygga outfitbilder. Jag hann rida i dom i kanske 10-20 minuter på en åker, sedan var dom rosa. Snacka om dålig kvalité... Jag skickade tillbaka dom och fick pengarna tillbaka! 
 
 
Nu har jag införskaffat mig ett par vita lackboots istället, som jag hoppas håller färgen bättre :) 

KVÄLLEN

Tjoho! Jag sitter i min nya lya och väntar på pappa. Vi ska åka och äta pizza, bara han och jag eftersom min syster och mamma är på väg till Linköping. Jag är utsvulten efter allt slit jag gjort idag och riktigt sugen på en kycklingsallad eller en flottig ädelostpizza! När jag kommer hem sen ska jag springa ut till mina pojkar som jag träffade en snabbis vid utsläpppet i morse som jag tog på mig. Finns det något mysare än att gå ner till stallet på morgonen och smyga in i tystnaden och pussa godmorgon på hästarna? Tror inte det faktiskt :)
Det har snöat lite i natt men skulle tro att underlaget är lika kasst ändå, så förmodligen blir det bara skritt och lite jogging ikväll också. Så himla tråkigt när det är så här, jag hatar verkligen is och stenhårda vägar. Aja, temperaturen ligger runt nollan i alla fall så det kanske smälter bort snart. 
 
Nu ska jag dra mig, vi hörs! 
 
 

FLYTTAR...

Idag har epan agerat flyttbil och flyttat alla mina saker från huset till stugan/lägenheten/Basta. Jag har varit upptagen hela dagen med att göra i ordning, städa och konka påsar fram och tillbaka. Älskar redan att vara här och kan absolut tänka mig att bo här en längre tid! Jag har satt upp massor av fina foton på mina älskade grabbar, familjen, kompisar och placerat ut ljuslyktor och ställt upp porslinet i köket. Shit, vuxenpoäng här ;) 
 
Här får ni en liten smygtitt på mitt lilla kryp in! Om det önskas kan jag ta fler bättre bilder med systemkameran :) 
 

TÄVLINGSHELGEN

Nu ska jag skriva lite, eller mycket, om hur jag förbereder mig, hästen och vår utrustning (tack för skrivtipset, Erica) inför en tävlingshelg. Det kanske ger er några bra tips på vad man kan ha med sig! Om ni har någon fundering eller tycker det fattas nåt, lämna då en kommentar!
Jag utgår från att det är sommar. 
 
♥ Anmälan sker flera veckor eller månader innan tävlingen, för att ha en tidsplan och för att ha en säker plats (i dressyr är det ju max antal starter, så man måste vara snabb). Då kan jag se hur lång tid vi har på oss och därefter lägga upp en planering för hur jag och hästen ska bli väl förberedda inför tävlingen. För mig är det väldigt viktigt att ha ridit programmet helst många gånger och känna mig säker i det innan jag anmäler. 
 
♥ Veckan innan tävling ser ungefär ut såhär för Frolle - Måndag: Lösgörande arbete hemma på banan eller ute i skogen, Tisdag: Träning på ridskolan för Lena, Onsdag: Uteritt (ofta med hackamore), Torsdag: Rider på banan, hemma själv eller på ridbanan inför Lena, och rider igenom programmet/delar ur det och finslipar, Fredag: Skrittar ut med hackamore i ungefär 30-40 minuter. Jag har provat mig fram och kommit fram till att den här planeringen fungerar bäst för oss. Undantag sker, såklart. Det beror helt på dagsformen vad vi gör! 
 
 
♥ Att kolla upp ungefär när man ska starta några dagar innan tävlingen är superviktigt så man kan lägga upp en preliminär tidplan. Kvällen innan tävlingen brukar fasta starttider komma ut så då får man ibland planera om, men jag brukar räkna med ungefär 7-8 minuter per ekipage på nationellt tävling utan pauser. Då blir man oftast positivt överraskad när man ser dom fasta starttiderna eftersom dom räknar med pauser. 
 
♥ Dagen innan tävlingen gör jag grejerna och hästen fina. Smörjer träns (som jag även byter pannband på), sporrar och sadelgjordsremmarna på sadeln. Putsar upp ridstövlarna med skokräm och en massa olika borstar för att dom ska glänsa så mycket som möjligt och drar av sadeln med en fuktig trasa (eftersom jag har en syntetsadel går det inte att smörja den). Om jag har hjälmrengöringsmedel använder jag även det, på hjälmen såklart. Jag ser även till att transportskydd, schabrak, evetuellt täcke, benlindor/damasker, Back on Track paddar/snabbandage, eventuella boots är rena och hela, så dom är redo att användas dagen därpå. 
När jag ska göra Frolle fin tar jag först med honom till ladugården och duschar honom utanför mjölkrummet. Schamponerar in hela honom, extra noga på alla vita fläckar och på kronranden på högra bakbenet så det är skinande vitt. Manen brukar jag inte schamponera så noga för att den blir halkig. Huvudet duschar jag aldrig! Frolle älskar att duscha så jag brukar kunna lägga grimskaftet runt halsen så står han stilla och njuter. När han är ren drar jag av honom med en vattenskrapa och tar på honom ett fleecetäcke som absorerberar bort vattnet och värmer, vill ju inte att han ska få korsförlamning eller något sånt. Ibland flätar jag även svansen för att få fina vågor dagen efter, men eftersom Frolle har så lite svans brukar jag oftast låta den vara. 
 
En bild från när jag duschade Boyve en gång, som inte alls gillade det lika mycket som Frolle gör.
 
♥ Sedan ska det packas in i transporten. Sadelvagnen fyller jag med ett ridtäcke, hovkrats, mankam, magic brush, extra mjuk borste, mangelé, träns med nummerlapp redan påsatt, BoT-paddar, BoT-snabbandage, BoT-damasker/benlindor, handduk, flugspray, pälsglans, schabrak, sadelgjordstunnel, sadel och sadelgjord. I stövelväskan har jag ridstövlarna då, ridhjälm, sporrar, handskar, extra skokräm och skoborste och spö. Har även en groomingbag som jag har hårutsmyckningen, vattenflaska, hästpapprena, gröna äpplen (så det inte ser ut som blod i munnen inne på banan...), morötter, handduk, penna, extra silikonsnoddar, extra nummerlapp, Ipren, hårspray och hårmousse. På sidan om har jag betforhink, vattenhink, en eller flera höpåsar, en halv spånbal, regnkläder och matsäck såkart :) På den sida Frolle ska stå i transporten strör jag ut extra mycket spån så han får det mysigt åt fossingarna. Han har inga problem med att kissa och bajsa i transporten, så därför har jag in extra mycket så det inte rinner fram och blir fräschare att mocka i. 
 
♥ Kvällen innan ser jag till att ta fram allt jag ska ha med till mig själv. När jag ligger i sängen brukar jag göra en vision för hur morgondagen kommer se ut, hur jag kommer rida och hur Frolle kommer kännas. Hur vi ska göra så bra som vi kan! Liksom rider igenom programmet en gång så det bara är att gå ut och göra det igen sen. Fattar ni? 
 
 
 
♥ På tävlingsmorgonen äter jag en så stor och nyttig frukost som det bara går, för att orka med hela dagen. Frukosten är dagens viktigaste mål, vet ni! Gör i ordning håret, sätter upp det i en donut så det är klart. Sedan går jag ut till stallet, morgonmyser lite och ger dom lite morötter så dom blir på bra humör. Tar ut Frolle på gången, borstar igenom honom säkert 3-4 gånger och dränker svansen i pälsglans. Därefter knoppar jag (en film där jag visar hur jag knoppar hittar ni HÄR) och lindar eventuellt ben/sätter på damasker - det beror på hur långt vi ska åka -, tar på honom transportskydd och eventuellt täcke. Sedan kommer mamma ner med bilen och kopplar för, sedan får Frolle kliva in och vi rullar iväg mot tävlingen. 
 
♥ På tävlingsplatsen är det första vi gör att gå och startanmäla oss i sekretariatet. Om vi har åkt långt brukar vi sätta oss och kolla på några ekipage och fika. Sedan går vi tillbaka till transporten där Frolle står och fikar lite han också, tränsar och backar ut honom. Jag eller mamma går en stund med honom beroende på hur långt vi har åkt och sedan sadlar vi och jag hoppar upp. Jag har skrivit ett enskilt inlägg om framridningen som ni kan läsa HÄR
 
Så här ser upplägget ut inför en tävlingshelg med Pernilla Hägglund och Mr Snowflake. Hoppas ni gillade inlägget och det inte blev för kladdigt! Tack för att ni läste  :) 

6/1-13

Idag ska jag få instruktioner om hur man tar hand om Basta, stugan jag ska flytta in i imorgon, av min syster. Hon har bott där i 1-2 år nu och i morgon ska hon flytta till Linköping för att plugga. Kommer bli hemskt tomt nu, mamma och pappa i det här megahuset alldeles själva och jag i Basta. Äh, det blir nog bra - om jag vågar sova där själv då vill säga. 
Efter det ska jag aktivera hästarna och mocka. Ikväll ska jag noga bara njuta av näst sista kvällen i ledighet och blogga, låter som en bra idé! :) 
 
Förresten, har ni sett att Hööks har en stor rea nu? Bland annat mina favvoridbyxor är på rean för halva priset - ett riktigt kap! 
 

FEMTE JANUARI 2013

Här var det dött minsann! Hej förresten... Jag fick finbesök av Lisa igår kväll och över natten, så det är anledningen till att jag inte uppdaterat. Vi låg och drog oss i sängen enda till 12 idag, riktigt skönt! Därefter åkte hon hem igen och jag passade på att gå ut till hästarna medan det fortfarande var ljust.
Frolle brallade på ordnentligt och bjöd på en lång bockserie, haha. Var egentligen inte tänkt att han skulle få springa fort med tanke på det dåliga underlaget osv. Men han kändes så himla seg och oengagerad så jag var tvungen att släppa iväg honom, och det blev det minsann en helt annan häst! Traven blev riktigt härlig att rida i och jag kunde fortsätta lite på arbetet från träningen för Lena - vilket går kanon även längs med en väg. Dock blev han lite väl sprudlande korta stunder och försökte dra iväg på nytt, men det var bara kul att han blev så pigg av en liten galoppsträcka! 
När jag skulle hoppa upp på Exet kom Erica och Buttler precis förbi så jag hängde på dom! Vi tog det ganska lugnt då Buttlers travnerver kommer fram när man rider flera, men det gick helt okej ändå tycker jag :) Exet kändes kanonfin, var riktigt mjuk och följsam i formen och hade sin underbara trav. 
 
Nu har jag precis fått i mig några bitar fisk (som jag egentligen hatar...) och en toskabulle som ska smältas lite innan jag kör igång ett träningspass. Som vanligt blir det först en stund på crosstrainern och sedan lite styrka. Ska bli riktigt skönt att röra på mig! Men medan jag tränar kanske ni har lust med att ge mig förslag på vad jag ska skriva om ikväll? Det skulle vara jättesnällt och tar bara några sekunder! 
 
 
 

GÅRDAGENS FROLLEPASS

Det var faktiskt lite hemskt att rida i ridhuset igår, alla privatryttare passade på att rida den tiden jag skulle träna så vi var hela 11 stycken i ridhuset + en som longerade en stund. Märktes faktiskt att alla inte har varit ut och tävlat och kan alla regler riktigt, som högerregeln. Som tur var är jag ganska haj på att vara uppmärksam när det är många i ridhuset och passade mig lite för dom andra då jag vet hur jobbigt det är med ekipage som är i vägen hela tiden. Men självklart måste jag ju samtidigt ta plats när jag faktiskt har en träning med instruktör, vilket dom andra såklart också måste ta hänsyn till! Men det gick förväntansfullt bra trots omständigheterna. 
 
Det som vi främst la fokusen på under passet var skänkelvikningar, samling - ökning (tempoväxlingar), att ha honom på bakbenen i uppförsbacke, skolor i både trav och galopp och förvänd galopp. Att ha honom på bakbenen jobbade vi med under hela träningen. Lena sa att jag skulle tänka att jag hade ett band runt halsen på honom som jag lyfte upp honom med, vilket gjorde att jag kom ner mer med sätet och jobbade honom uppåt med skänklarna och något med handen. Åh vilken känsla jag fick när han jobbade korrekt med energi från bakbenen! 
I skänkelvikningarna jobbade vi över hans kunskap - alltså flytta mer än vad han kan. Stretchade verkligen ut och tvärade så mycket som möjligt och lite till. Samma tänk i skolorna. 
Vänster galopp var verkligen to die for, shit vad underbar den var :) Den var så lugn, stark, maffig, stor - magisk. Lena sa "Guuud vilken fin galopp" och jag kunde såklart inget annat än att hålla med. Jag behövde bara sitta där och följa med och se till att han behöll sin energi. Inget negativt med denna träning alltså  :D
 
Lena trodde att jag och Frolle skulle kunna klara vårat mål vilket var jätteskönt att höra! Nu ska vi lägga in massor av extra träningar innan tävlingssäsongen börjar, så vi är fit for fight i Mars. Det kommer bli så grymt! 
 
 

FRIDAY

Hejsan hoppsan! Jag var uppe med tuppen i morse, tog en tripp till hästkliniken på intervju och nu är praktikplatsen kirrad. Wiiihooo! :)

Åkte sedan till Maxi och handlade mat samt lite grejer till stugan, som jag snart ska flytta in i. Har precis kommit hem och snart kommer utvärderingen från träningen upp här! Så håll utkik!


GOD MORGON // TORSDAG

God morgon! Äntligen börjar förkylningen gå vidare efter vårat break-up ;) 
 
Idag ser planerna ut såhär: Först ska jag städa rummet som jag inte orkade göra igår eller när det nu var jag skulle göra det. Det blir bara värre och värre och dammråttorna förökar sig snabbt! Vid tolvtiden ska jag möta upp Jennie vid ladugården, hon ska fota kossorna till ett projekt hon jobbar med i skolan så då tänkte även jag ta med kameran och fotografera lite. Sedan ska jag äta en snabbis innan jag går ut till hästarna, mockar, rider Exet och sedan gör i ordning Frolle för att åka till ridskolan. Vi ska träna för Lena ikväll vilket jag verkligen ser fram emot! Det var ett tag sedan vi tränade på ridskolan över huvud taget så det ska bli roligt att kunna trimma ordentligt. Jag ska berätta för henne hur min plan och mina mål för 2013 ser ut och sedan komma överens med henne om vad jag och Frolle ska träna extra mycket på. Tyvärr har jag ingen som kommer kunna fota eller filma ikväll, men lovar att istället skriva utförligt om träningen efteråt. 
 
Förresten, igår red jag på banan med Frolle igen då det var det enda stället man kunde trava på. Han var kanonfin och längde till och med på steget i traven! Han jobbade med mig hela tiden och jag kunde ge honom hårfina hjälper. Jag kan lova er att det var en fröjd att sitta uppe på hans rygg det passet! Jag ska få honom lika fina idag :D 
 

THIS IS HOW I'M GOING TO DO

Tänkte att jag skulle utveckla mitt och Frolles mål 2013, med egna tankar kring det och hur vi ska gå till väga för att uppnå vårat mål. Jag tänkte att det skulle vara ett bra bloggmaterial och dessutom är det bra för min egen skull att ha en skriftlig plan på det hela. Kan ju vara roligt för er att se hur jag tänker och sedan följa vår resa mot målet, här på bloggen! 
 
Målet är alltså att komma upp till högre procent i FEIs Individuella mästerskapsprogram och FEIs lagtävlansprogram, närmare bestämt 62-64%. Just nu ligger vi på 59,26% i FEIs Ind. (startad 4 gånger) och 57,17% i FEIs Lag. (riden 1 gång). Alltså vill jag höja mig med 3-5% vilket motsvarar ungefär 23 poäng. Jag har nu kollat igenom ett av mina protokoll och skrivit dit vilka poäng jag skulle vilja ha (drömmer om att få) om det skulle gå felfritt, inräknat med att längningarna endast är godkända och som jag hoppas det någorlunda ska likna nästa år, men självklart kommer det både gå uppåt och neråt. När jag räknade ihop allt blev det mot 68-70%, vilket känns alldeles för långt borta med tanke på att det är 10% ifrån där vi är nu. Men om jag jobbar efter det protokollet och försöker uppnå dom siffrorna jag skrev tror jag vi kommer lyckas med vårat mål! 
 
Så, hur ska jag lägga upp träningen för att nå det resultat jag strävar efter? Variation är såklart mitt nyckelord. Att ha en varierad träning i olika miljöer, med olika övningar och olika svårighetsgrader tycker jag är det absolut viktigaste oavsett vilken nivå man tävlar på. Det är nyckeln till att hästen ska hålla sig frisk, pigg och stark. Frolle ska både få jobba på banan och få komma ut och sträcka på benen i skogen. Planerna är att rida på banan ungefär 3 dagar och ute i skogen 3 och en vilodag (kommer självklart variera från vecka till vecka, många faktorer spelar in på hur min och Frolles träningsveckor ser ut). 
 
 
När vi ska jobba på banan kommer jag lägga in mycket arbete över bom, både på marken och upphöjda, för att öka ut på hans steg och schvung. Har några övningar jag ska fortsätta jobba med under kommande år som har fungerat bra hittills - träna ingångar till öppnor och slutor med volter, saxa över ridbanan i sluta, rakriktning mellan bommar, skänkelvikning och/eller sluta i galopp, enkla byten på olika linjer, serpentingbågar i alla gångarter, övergångar, tempoväxlingar på olika linjer och i rörelser osv. Det är framför allt stärkande och mjukgörande övningar samt lydnadsövningar som samtidigt förbereder oss för att kunna utföra fler moment bättre. 
 
Ute i naturen kommer jag låta honom gå en del över stock och sten, rakt ut i skogen. Då kommer han behöva använda sin hjärna lite och lyfta på fossingarna. För att stärka rumpmusklerna ska vi jobba en del i backar också. Han ska även få tillfällen att dra på ordentligt och inte ha några krav alls på sig, inte jag heller för den delen. Då blir varken han eller jag uttråkad av att bara rida på bana hela tiden med hjälp av lite omväxling! Jag tycker det är superbra att lägga in vanlig träning på uteritter då hästarna oftast har mer självdriv i naturen, speciellt på vägen hemåt. Då passar det perfekt att lägga in samling när det kommer energi automatiskt eller varför inte länga på traven? Det fungerar kanon på Frolle, och sämre blir det inte med en annan häst som draghjälp ;) Så det kommer vi använda oss mycket av. 
 
Sedan ska jag såklart ta hjälp av min tränare, Lena, som hjälpt mig att utvecklas med alla hästar jag haft. Det är tack vare henne jag faktiskt kan sätta det mål jag gjort och tro på mig och Frolle, för jag vet att jag har henne vid min och Frolles sida! 
 
 
För att jag ska orka med att satsa och vara noggrann måste även jag vara tränad och må bra, såklart. Därför ska jag använda min Crosstrainer för benmuskler plus kondition. Efter varje ct-pass lägger jag in lite styrketräning, framför allt för rygg och mage, eftersom det är dom musklerna man som ryttare använder sig av mest. Jag gillar verkligen att träna, så det är ju ett stort plus! Jag kommer också börja tänka mer på vad jag äter, inte banta eller så men byta ut alla onyttigheter mot något nyttigt istället :) Låter lättare än vad det är dock... 
 

Även om jag planerar att slita häcken av mig för att nå mitt mål och klättra uppåt är det viktigaste för mig att ha roligt. Jag älskar att rida, träna och se utvecklingen men om jag får för mycket press på mig kommer det varken gå framåt eller bakåt. Därför måste jag se till att luta mig tillbaka ibland och flänga runt lite på min underbara ponny, som jag älskar av hela mitt hjärta. Jag är väl medveten om att jag och Frolle kommer möta både motgångar och framgångar under det här året, vilket är helt normalt. För utan motgångar vet man inte vad man ska träna på, utan motgångar kommer man inte framåt. 
 
Det ska bli så himla roligt att arbeta mig framåt genom 2013 med världens finaste ponny vid min sida som jag vet har det. Jag tror på honom, jag tror på oss. Jag tror på att vi kommer klara det här målet! Gör ni? :D
 


FAVORIT I REPRIS

 
 
När jag visade den här filmen på min förrförra blogg var den riktigt uppskattad. Den är inspelad för ungefär 1 år sedan, men fortfarande lika rolig... Haha! 

ONSDAG

God morgon, allt bra? :) 
 
Idag är det en ganska lugn dag. Vaknade halv tio, har käkat frukost och hunnit ringa ett samtal till hästkliniken. Jag ska åka dit på ett "möte" på fredag morgon om praktik. Det är väldigt svårt att få praktik på en hästklinik eller veterinärklinik över huvud taget, vissa tillåter inte ens praktikanter under en viss ålder och vissa ingen alls. Men som tur är ska jag åka dit och prata med chefen där så hon får ett ansikte på mig och vet vilken slags person jag är innan hon kan låta mig praktisera där. Hon har redan varnat mig för att det inte kommer finnas så mycket att göra, men gör inte mig så mycket. Genom att bara vara med och se hur det går till kommer jag lära mig mycket från! Jag är verkligen inte en expert på sjukdomar och vad man gör när man råkar ut för dom heller, då mina hästar så gott som aldrig drabbats av något mer än vrickningar, allergi och kotledsinflammation. Peppar peppar... Hoppas bara jag  får praktikplatsen, det skulle vara så himla roligt! 
 
Tänkte ta tag i mitt rum nu som ser ut som ett bombnedlag - en klassiker! Vid halv två ska jag, mamma, pappa och min syster åka in till stan, käka och kolla på bio. Vi ska gå på Mammas Pojkar, den verkar så grymt bra. Sedan är det bara stallbiten kvar, mocka och rida mina vackra grabbs! 
 
Vad ska ni göra idag? :) 
 

SVÅRT VÄDER

Hos mig i Hudiksvall har graderna stigit och snön smällter. På nätterna är det dock någon enstaka minusgrad så det som smällt blir skare eller is. Överallt är det så och man kan nästan inte göra någonting (på hästbiten då..). Jag kan nästan inte ens tömma kärran för att det är som bambi på hal is.. På ridbanan, som jag var så duktig och skottade, är det hård snö men visst går det att rida där. Dock inte så ordentligt då det har blivit knöligt. På vägarna är det blankis och på åkrarna är det skare. Tråkig jag är som bara klagar, men det ÄR tråkigt att bara kunna skritta när man ska rida. Det här mitt i mellan-väder mellan vinter och vår kan vi väll bara skippa?! 
Måste också erkänna att okej, just nu är jag faktiskt lite avis på er med ridhus som ni kan rida i utan att hästarna ska spänna sig som en fiolsträng. Men annars, nej tack ;) 
 
Någon mer än mig som har problem med bra ridunderlag nu? Eller har ni någon bra lösning att dela med er av? :) 
 
Hellre det här än....
...det här!

PEO = DRESSYRKATT

Idag när jag red på banan kom Peo och satte sig mitt på ena kortsidan och tittade på när jag red under hela passet! Sen när jag var klar sa jag åt honom att han skulle följa med ner till stallet, och han kom springandes efter mig. Världens sötaste katt är han, min fina Peo!


1 JANUARI 2013

Första januari, första dagen på 2013 - underbart! Är ni lika taggad som mig?  :D
 

Vaknade halv två idag och har nu kommit hem. Vi ska strax äta middag och sedan ska jag gå ut till hästarna. Det är blankis på alla vägar just nu, så det suger att inte ha ett ridhus att rida i. Så det blir bara skritt idag, men som tur är är en timmas skritt lika lösgörande som om man hade ridit ett lösgörande pass på banan! 
 
Ni får ha en bra dag så länge, så ska jag försöka klura på något vettigt att skriva :) 
 
 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|