LÖRDAG

Tjeeena! 
 
Tror min kropp har gått tillbaka några år, då jag har börjat vakna av mig själv helt otrött tidigt på morgonen. När man väl vaknat känner jag att det inte är någon idé att försöka somna om igen, för att det tar så himlans lång tid att somna och för att man inte sover lika bra. Förut har jag, om jag fått chansen, kunnat sova åtminstone till klockan 12. Jag gick i alla fall ut och tog ut hästarna när jag vaknade idag. Ganska skönt ändå att vakna i tid och inte känna att man missat halva dagen!
 
I alla fall, idag ska jag och mina systrar åka in till stan och handla. Jag ska kika på ett par sportshorts och ett linne till sommaren. Nästa vecka ska ju jag och pappa åka in och köpa ett par löparskor åt mig, så jag kan börja motionera utomhus också (jag ska liksom vara med i vårruset i Gävle, och om mina benhinnor ska klara av det är det dags att börja träna på grusvägar och asfalt också - inte bara på min crosstrainer). Efter stan ska jag övningsköra till Växbo. Ingen aning hur långt det är dit, men vi ska i alla fall dit och käka påskmiddag. Mums! Hoppas dom har gott om köttbullar och rödbetssallad, för det är typ det enda jag äter. Haha. 
Ikväll ska jag ta hand om mina älsklingar. Frolle ska få komma ut och sträcka på benen, dock lite lugnt men jag känner att både han och jag kan behöva lite fart innan vi kickar igång nästa veckas planering inför Högbos nationella. Exet ska jobbas igenom, från topp till tå. Inte på banan dock, eftersom han har mer "autoenergi" ute i skogarna så kan jag jobba honom mer korrekt utan att först få honom att reagera för skänkeln. Om ni fattar? 
 
Nej, nu ska jag göra mig i ordning så vi kan åka. Vi hörs under dagen om jag får en lucka! 
 
 
Instagram-bild :) 

RESULTAT PÅSKDRESSYR

Frolle var kanonfin idag, kändes verkligen som om jag hade honom på rätt ställe om man säger så. Han var så himla samarbetsvillig under framridningen och längde till och med på stegen i travökningarna (checka in några av bilderna sen så kan man se att han sträcker ut!). Även på banan var han super, men tappade lite energi när jag skrittade från framridningsbanan till ridhuset. Fick jobba som tusan och blev sååå svettig och röd i ansiktet, haha. Men det var det absolut värt! Vi fick 65,13% vilket jag tycker faktiskt var lite snålt på den här ritten. Var säker på att vi skulle få 66-67%, men men... Domarna kan inte alltid tycka lika som ryttarna, eller hur? Känslan var ju i alla fall himlans bra, och det är det som egentligen räknas. Vi kom på en fjärdeplats av åtta ekipage.
Här nedan ser ni några bilder från framridningen. Visst är han SNYGG? :D 
 

POWERWALK

 
Bild från instagram, där jag heter så enkelt som pernillahagglund! Tog en powerwalk med Frolle nu på kvällen efter att jag putsat utrustningen och packat. Sist jag promenerade med honom var han himla fin under passet dagen därpå, så förhoppningvis hjälper det nu också! Vi såg en massa olika djur idag, och måste ge Frolle en eloge för hur duktig han är på att hålla sig i skinnet trots skällande hundar som springer mot honom, rådjur, rävar och massor av olika konstiga ljud. I morgon ska vi rida en LA:P1 på ridklubbens påskdressyr, det ska bli skoj! 
 
 

FROLLE-FEELING..

Shit, vad Frolle kändes bra idag. Red honom på banan nu medan det var ljust ute, och allt bara föll på plats! Hade inte höga förväntningar på honom innan passet då han var pain in the ass igår kväll på träningen, det ville sig liksom inte igår. I slutet dock kändes han helt ok!
Jag blev så glad när allt bara funkade, han var så himla lätt i handen med en minst sagt fjädrande kontakt, energin kom bakifrån och vi kunde använda den på ett bra sätt, han var känslig och extremt lyhörd. Det var jätteroligt att rida honom idag! I morgon ska han promeneras i cirka 1 timme och på fredag ska vi tävla på hemmaplan, bara en klass. Hoppas den här Frolle-feelingen håller i sig nu! 
 

UPDATE

Bloggen har legat lite på sidan om i några dagar nu.
I måndags hade jag bara ingen ork eller lust att blogga efter praktiken. Det blev en akut avlivning av en ponny efter att veterinären konstaterat att det var det eller att åka till Uppsala för intensivbehandling med antiobiotika och operation. Ponnyn var ganska gammal så ägarna bestämde sig för att låta honom gå vidare. När jag såg ägarna gå därifrån och vet. frågade om jag ville vara med under avlivningen kunde jag inte hålla tillbaka tårarna. Jag fick gå och ta en paus i fikarummet medan dom gjorde det, jag klarade inte av att vara med. Alla tankar från när jag själv blev tvungen att avliva två av mina ponnysar kom som en blixt. Förstår inte hur dom som avlivar klarar av att hålla sig, måste vara himlans svårt att bara kunna stänga av känslorna sådär och göra det. Jag tror jag mest började gråta för att jag såg hur ledsna ägarna var, eftersom ponnyn verkligen inte mådde bra. Därför orkade jag inte göra så mycket när jag kom hem, ville bara gå ut till hästarna. Skrittade i över en timme på Frolle med Erica på Exet, och det gjorde mig lite gladare! 
Nu är praktiken på Hästkliniken slut, lite tråkig avrundning bara, men det är sånt som man måste lära sig hantera. Jag har verkligen lärt mig massor av att ha varit där. Det har varit superkul, men lite jobbigt ibland med ledsna ägare som vill ha sina hästar friska. Nu ska jag byta praktikplats till HRPK - ridklubben jag rider för. Känna på hästskötarlivet lite mer! ;)
 
 

FRUKOST/BRUNCH

Müsli med tranbär, hallon, blåbär och punpafrön. Äggmacka med kaviar. Äpple, mango, passion och päronjuice.

Frukost är helt klart mitt favoritmål på dagen, man kan göra så himla mycket mer än en tråkig tallrik med fil eller yoghurt, som är nyttigt och GOTT. Är helt kär i den här müslin från ICA, men brukar tillsätta lite mer flingor och nu även russin. Det är verkligen jättegott!


SVANTE // FROLLES NYA BÄSTIS

 
Det här är Svante! Vi har haft honom i lite mer än två veckor nu. Han köpte jag alltså som sällskap till Frolle, eftersom han blev så himla stressad när han blev lämnad ensam någon timme när Exet reds. Från första början var Frolle riktigt rädd för Svante, han vågade knappt gå in till sin box haha (Svantes bur står på en hylla så att Frolle kan se honom över boxkanten). Men nu är det första han gör när han kommer in att gå och hälsa på Svante, som blir jätteglad när hästarna kommer in. Hur sött?! Frolle är numera inte svettig när jag kommer tillbaka från en ridtur med Exet, han har inte sparkat loss boxdörren och han har nästan inte rört om något i boxen. Så himla skönt att det fungerade! Svante-power :D 
 
 
 

24/3-13

Tjaaabba! 
 
Trodde jag skulle vakna runt sju idag också så jag kunde rida nu på morgonen, men det gjordej jag inte. Så nu väntar jag på att Erica och Buttler ska komma över för att tränas. Därefter ska jag rida mina egna i vårsolen - härligt. 
Jag gillar verkligen att hålla i träningar, även om jag inte gjort det för så många ännu eftersom det är svårt för mig att hitta luckor och dessutom är jag ju inte utbildad. Förut tyckte jag det var himlans svårt att sätta ord på hur man ska göra, men övning ger färdighet. Numera tänker jag inte så mycket utan pratar bara rätt ut och då hamnar dom rätta orden på plats automatiskt. Jag försöker se detaljerna i ekipaget, lite i 3D och se vad som ska göras för att nå utveckling. Det tycker jag ändå att jag lyckas med, eftersom Erica och Buttler i det här fallet utvecklas hela tiden och vi kan öka kraven lite för varje gång. Det är som en bekräftelse på att jag från marken har sett rätt saker. Det här är något jag absolut vill fortsätta med, eftersom det på ett sätt stärker mig mentalt kan man säga. Det är viktigt att man kan sätta ord på känslor, minnas hur det har gått och därefter kan analysera vad man kan göra för att få det bättre resultatet och vad som är sämre. Det är riktigt roligt i alla fall! 
 

DONE!

Nu har jag och Erica skrapat av ridbanan. Nu är bucklorna borta och man kan rida där igen utan att oroa sig för att hästarna ska skada sig! Ska provrida där ikväll på Frolle och eventuellt också på Exet. Ganska stor skillnad va? :)


BILDER FRÅN FÖRR..

Shit vad längesen dessa bilder togs. Jag har blivit så himla olik mig, tycker jag i alla fall ;) Känner ni igen mig, och känner ni igen Exet? 
 


FRÅGESTUND

Vad sägs om en frågestund/this or that? Som vanligt är alla frågor tillåtna. Minst 7 frågor så svarar jag i en video! 
Lämna era frågor i kommentarsfältet. 
 

GODMORGON

Jag vaknade strax efter åtta idag, på en lördag?! Jag trodde jag i alla fall skulle sova tills mamma och pappa kom in, vilket är runt 10. Jag gick till stallet och tog ut hästarna, så fick dom komma ut lite tidigare. Skönt för dom!
Nu ska jag snart äta frukost och sedan ska jag och Erica skrapa av ridbanan. Underlaget just nu är tinad snö som sedan fryst på, så det är verkligen gropigt. Har inte ridit där på veckor, men om det blir bra efter skrapningen kanske jag vågar mig på att rida där. Om inte annat så kommer ju snön försvinna fortare om det är mindre, så snart är gruset framme igen! 
 

VET NI VAD?

Hahaha, jag måste bara berätta... Vet ni vad Frolle gjorde i onsdags? 
Jag stod och borstade Exet på gången och som vanligt la Frolle upp huvudet på mitt huvud och vilade. Sen började han leka med toffsen på min mössa och efter en stund bet han tag i mössan, drog in den i boxen, la den i den ENDA bajshögen han hade och STÄLLDE SIG PÅ DEN?! Sedan tittade han upp på mig med värsta skadeglädjen i ögonen. Hahaha, shit vad jag skrattade! Fast det var ju lite äckligt också... 
 
Brukar era hästar också hitta på sånna här tokigheter, eller är det Frolle som är special edition? 
 

UNDERBARA FREDAG ♥

Hello ♥
 
Den här veckan har verkligen gått undan, men det tycker jag bara är bra! Nu är det helg och jag är i princip helt ledig, inga måsten eller så. Det enda som jag planerat att göra är att skotta ridbanan, gå igenom mitt tal till muntliga nationella några gånger och rida mina prinsar. Såklart ska jag också blogga! Men som vanligt vill jag att ni är med och bestämmer vad jag ska skriva, så ös på med förslag nu! :) 
 
Igår kom en av mina systrar hem. Hon blev så himlans avundsjuk på mig när jag hade tränat med Exet för Leif, eftersom det gått så bra, så hon fick låna honom och åka och hoppa för Åse på ridskolan igår. Exet var ju hennes häst från första början och dom har tävlat upp till Nationell LA+5 tillsammans. S-H-I-T vad pigg han var igår alltså, det gick inte att ha honom inramad för fem öre, hahaha. Bakdelen for åt alla håll, han slirade, skuttade och fnös. Men, det är ju hans thing så att säga.. Han hoppade kanon ändå och tyckte det var skitkul! 
 
Idag hann jag rida Frolle innan skolan. Vi hade fri studieort på förmiddagen fram till 11:40 så då la jag mina studier ute i stallet! Vi pulsade i någon decimeter djup snö som blåst upp på vägen och han kändes fin. Vi red på en väg mellan två åkrar, som han gillar extremt. Så han blev redigt pigg! 
 
I skolan hade vi bara ett matteprov som jag tyckte var easy like a pancake och sedan idrott - funktionell träning. Vi gjorde 40 reps av 6 olika övningar. Boxhopp, pulloversitups, berpees, axelpress, kettlebellsving och utfallsteg. Blev helt slut och fick avsluta det hela med att springa från Friskis till station för att försöka hinna med tvåtåget, men det gjorde jag inte. Röd som en tomat i fejjan med träningskläder fick jag sitta på station och vänta på bussen... 
 
 
 

FARLIG SNÖFLINGA

Helt normalt att Frolle står såhär på mig när jag borstar Exet... Eller?


ONSDAG // BÅDA HÄSTARNA RIDNA

Hejsan! 
 
Idag slutade jag vid två, så jag kommer hem ungefär 2 timmar tidigare än vanligtvis. Så jag hann rida båda Frolle och Exet idag, skönt! Frolle var superladdad och exploderade uppför en backe idag, haha. Det var bara att hålla i manen och klamra sig fast. Jag red dessutom barbacka, men det brukar jag i och för sig göra ganska ofta.. Aja, han blev också tokrädd för en traktor som brummade förbi. Tvärvände och hoppade på stället. Förstår inte hur han kan vara rädd för traktorer när han ser, hör och går förbi dom hemma varjde dag? Knäppisponnyn ♥
Exet fick gå ungefär samma sväng som Frolle, lite kortare för att jag inte ville vara borta så länge i fall att Frolle skulle stressa upp sig i stallet. Men han var jättelugn när vi kom tillbaka och hade nästan inte rört om något i boxen alls, så Svante har nog hjälpt ändå! :) Exet kändes i alla fall fin i traven och skritten, men galoppen vart det bara pannkaka av. Går inte att göra så mycket när han har sina dåliga galoppdagar, utan det är bara att försöka hjälpa honom att hitta takten själv genom att ställa sig upp i tvåpunkt och kittla honom lite vid armbågarna med skänklarna och ha en stilla hand. Det brukar hjälpa lite i alla fall, men mer än så går det inte.. 
 
Nu ska jag skriva lite mer på mitt tal. Vi har muntliga nationella på fredag och ska hålla i ett tal på 4 minuter om framtiden. Jag har valt att skriva om miljön, för att vi typ redan har jobbat med det förr. Gör det liksom lite enkelt för mig, hehehehe... Okej, men jag måste erkänna att nu när jag väl kommit igång blir det ganska bra! Hoppas min tuffa svenskalärare håller med mig där.. ;) 
 
 
Är det något ni vill läsa om såhär på kvällningen? Lämna i så fall en kommentar!

PW MED FROLLIS

Så himla skönt med en powerwalk tillsammans med Frollisen. Vi var ute i ungefär 1 timme. Han är dock ganska jobbig för han vill inte gå bredvid mig, utan hellre alldeles bakom ryggen. Men annars var det mysigt!

Nu ska jag plugga, vi har läxförhör om skänkelvikning i morgon. Hej så länge!


NY VECKA, NYA TAG

Jag fick sluta tidigare från praktiken idag, så jag är redan hemma. Ska äta upp mammas pasta och skinksås, sen ska jag ta en powerwalk med Frolle tänkte jag! Men det kan hända att jag sitter upp istället, eftersom jag fortfarande är lite förkyld. Vi får se!

Vi hörs mer ikväll! :)


DAGENS KLASSER

Gud vad han spände sig i LA:1 idag. Han var ovanligt tittig och det blev inte bättre av att en fotograf gömde sig bakom sargen och hade en kamera som klickade 100ggr/s. Men det blev säkert fina bilder med snyggfrolle som motiv ;) Han blev liksom lite hoppig och frånkopplad så missarna, tycker jag, är ganska tydliga. Och det som domaren kommenterade är jag väl medveten om. Vi fick 64,868% här, som jag tycker är den procent vi förtjänade i det här programmet men det räckte till en 1:a placering. Kul kul! 
 
I andra klassen, LA:P1, som var mindre än en timma från min första start gick det bättre. Han gick mycket mer avslappnat men ibland spände han till sig även här. Öppnorna blev lite vingliga och lite väl raka, men om jag hade böjt honom mer kändes det som att han skulle sticka in till mitten så jag lät helt enkelt bli. Slutorna tyckte jag kändes helt okej, rumpan kom före i början på högerslutan vilket drog ner med 1 poäng och i vänsterslutan blev han markbunden så även det drog ner lite. Galoppdelarna tyckte jag kändes kanon! Domaren påpekade och återkom till att han var lite låg i formen. Men det gjorde jag faktiskt med flit. Han blir lite springigare och spändare om man tar upp honom mer när han redan är lite på hugget, så då safeade jag lite men gillade inte domaren, tyvärr ;) Vi fick en 3:a på ett enkelt byte också, hehe. Det blev ett missförstånd så han gick ner till trav nästan vid hörnbokstaven och jag försökte få honom att fortsätta men då var det för sent. Så det blev några meter trav innan jag fick honom att skritta och fatta ny galopp. Det var ju verkligen typiskt, annars hade vi nog kunna fått den till en 7:a. Aja, inte mycket man kan göra nu! Här fick vi 61,711% som gjorde att vi åkte hem med två vinster idag. 
 
Procenten är inget att skryta med eftersom jag vet att vi kan bättre. Men jag är ändå supernöjd med Frolle! Det var kanonkul att tävla idag, och det är ju så det ska vara. 
 
 
Goaste grabben! 

ON THE ROAD...

Nu är vi på väg till Bollnäs! Frolle kunde inte stå stilla medan jag knoppade, så taggad är han ;)
Vi startar en LA:1 och en LA:P1 idag. Ska bli jättekul!

Håll tummarna för mig nu!


ÄNTLIGEN HELG!!

Hej på er! Äntligen lördag, äntligen helg. Den här veckan måste jag säga verkligen har gått fort. 
 
Jag ska kila ut till stallet strax och göra allt klart, packa lite osv. Senare idag ska jag och Frolle vara med på en domarkurs, som ekipage att döma. Vi kommer rida rörelser ur FEI-programmen och en drös med domare ska alltså diskutera och komma fram till bästa poängen som passar det utförda momentet. Det ska bli roligt och framför allt skönt att rida i ridhuset och checka av hur han känns inför morgondagen. Då ska vi åka till Bollnäs och starta en LA:1 och LA:P1. Från 26 startande i LA:P1 i Fagersta till endast 2 i Bollnäs - lite skillnad? Haha.. Han kändes kanon igår så vi får hoppas att det håller i sig! 
 
Ikväll ska jag gå hem till Jennie, som bjuder på en födelsedagsmiddag. Hon fyller 18 till veckan, den lyckosten.. Det ska i alla fall bli jättekul! 
 
Vi hörs mer under dagen, om jag får någon lucka vill säga :) 
 

KYLER, KYLER & KYLER...

 
Igår när jag tog in Frolle och borstade honom var han varm i vänster bakhov och vilade den hela tiden. Provade att trycka med hovkratsen hårt i hoven - typ som en visitertång - men han reagerade inte. Mamma tittade även hur han rörde sig, men vad hon kunde se så haltade han inte. Promenerade med honom en stund innan jag tog in honom igen och kylde med kallt vatten i cirka 10-15 minuter. Sen åkte BoT-skydden på under natten, I morse var han också varm så vi ringde efter hovisen. Han var här i måndags och skodde och det var efter det jag märkte av värmen. Han kom i morse och drog av skon, klämde och kände. Sulan på hoven var alldeles mjuk och Frolle reagerade när han klämde med tummen, så troligtvis råkade han verka honom lite för mycket (han är väldigt svårverkad, då hans hovar är lite special). Man kan jämföra det med när vi klipper våra naglar lite för korta - det gör ju ont.
Han satte på en sula som täcker hela hoven istället för snösulan så att den skyddar originalsulan. 
Nu ska jag rida på som vanligt, eftersom han inte haltar och vi har satt dit en sula. Hoppas verkligen detta hjälper! 

TISDAG 12/3-13

Jag är fortfarande sjuk, men vägrar att bara ligga och inte göra någon nytta. Så jag försöker jobba på lite uppgifter från skolan, blogga, kollar tävlingsdatabasen och ska snart gå ut och göra klart i stallet. Får se om jag orkar, eller får för mamma, åka in och träna med Frolle ikväll. Annars får jag göra det bästa av det och försöka rida hemma istället. 
Jag kikar grundligt igenom filmerna på mig och Frolle från helgen som jag också ska ladda upp här under dagen. Håll utkik! 
 

HEJ!!!

Hej ♥ 
 
Äntligen lite tid för datorn och bloggen! Helgen har varit så bra. Frolle började med att imponera på mig med att gå raka vägen in i hästbilen och stod relativt stadigt hela vägen (i cirka 4 timmar). Jag var ju väldigt nervös veckan innan vi skulle åka för resan... Men Frolleman kirrade det! 
 
Vi kom fram till Fagersta Ryttarklubb vid ca 18:30, gick jag och Amanda ut och promenerade med Frolle och Princen innan vi stallade in dom. Stallet var stort, tyst och fyllt med megastora hästar. Frolle verkade trivas super, med ett tvåårigt sto som boxkompis... ;) Han tyckte dock hon var konstig som skrek så fort han tänkte vara gosig och slicka henne på mulen, haha, gosisen. 
Vi bodde på ett supermysigt, men iskallt, B&B. Jättetrevlig kock/ägare som gjorde godaste frukosten till oss! 
 
Söndagen = tävlingsdag. Frollisen var jättenervös när jag gjorde i ordning honom och knoppade, stod och skakade på stallgången och var helt upp i varv. Men när jag satt upp lugnade han sig lite i alla fall. Han var kanonfin på framridningen - mycket framåtdriv och arbetsvilja. När vi kom in i ridhuset blev han lite spänd och nervös, tappade lite fokus och kikade på omgivningen. Skärpte till sig lite innan start men under hela programmet kändes han som en tickande bomb som var redo att explodera vilken sekund som helst, haha. I första bågen på serpentinbågarna i galopp ville han dra iväg i en ökning på diagonalen, men hejdade sig som tur var. Kan llova er att han blev mer än nöjd när ökningarna i programmet kom! Haha. Han var superrolig att rida, men jag skulle kunna ha ridit honom mer även om han kändes så pass pigg. Vi fick 65,658% (nytt pers) och hamnade på en femteplacering! 
 
I andra klassen kändes han också jättefin, jag var så nöjd över känslan efter ritten och var helt säker på att vi skulle hamna över 60%. Men domarna var riktigt hårda, och jag håller inte alls med dom på vissa punkter, och gav mig 56,829%, 57,927% och 61,952% (vilken var den procent som stämde med känslan i alla fall). Den sammanräknade procenten blev 58,902%. Jag är i alla fall jättenöjd med Frolle, han kändes fräsch och det var roligt att rida honom, som alltid. 
 
Jag är stolt över min och Frolles insatser under vår årsdebut, trots att jag var riktigt förkyld och det var kallt. Vi gjorde det bra! 
 

FREDAG, FREDAG, FREDAG!!

Godmorgon!

Den här veckan har verkligen runnit iväg och i morgon åker jag, mamma, Frolle, familjen Frestadius och Princen till Fagersta för genomföra årsdebuten på söndag. Jag längtar så mycket! Men först är det massor som ska göras hemma innan vi kan packa in i hästbilen. Ikväll kommer en ny liten familjemedlem till gården och jag ska rida samt börja packa lite. Myskväll, helt enkelt!

Mindre mysigt är att vi har kettlebell på idrotten idag, vilket innebär en herrejävlans träningsvärk imorgon och en halv vecka framöver... Suck!

Det här är en bild på Frolle från igår, när han varit ensam i 50 minuter. Ser ni hur svettig han är...?


SÖKER KANIN

Jag är i starkt behov av en kanin just nu, det är ganska akut faktiskt. Frolle har ganska ordentliga problem med att stå själv i sin box medan jag är ute och rider på Exet. Han blir jättestressad, skakig och sparkar i väggarna och främst i boxdörren, som han sparkat sönder spännet på ett x antal gånger. Han blir så himla uppstressad att han svettas och svettas. Hela bogen, en bit ner på frambenen och hela magen är alldeles blöt efter att jag har varit borta i cirka 1 timme. När jag rider honom blir han nästan aldrig svettig, inte ens när jag rider ut på en långritt på 2 timmar. 
 

Jag och mamma har diskuterat och provat olika grejer för att han ska vara lugnare (han blir något lugnare om man rider honom innan, så han använder hjärnan och blir trött både psykiskt och fysiskt, och om jag - om t.ex. Erica ridder Exet - är i stallet och gör honom lite sällskap). Nu har vi bestämt oss för att ha en kanin i stallet, i den tomma boxen bredvid Frolle, i en upphöjd bur så Frolle ser hen. Vet inte alls om det kommer funka, men det är ju värt att prova! Det är hemskt att se Frolle såhär stressad..
 
Så... Jag söker en kanin som tål kyla, då den kommer stå i ett stall som inte är uppvärmt, plus bur (den behöver inte vara upphöjd, det fixar jag själv). Gärna i närheten i Hudiksvall! Hör av er på min mejl: [email protected] :) 
 

HEJ!

Hejsan! Idag är jag hemma från skolan, så har så gott som jättemycket tid till er - förutom när jag ska gå ut till mina älskade grabbar och mysa/rida förstås. Har ni några tips på vad jag ska skriva om, så lovar jag att göra mitt bästa för att skriva om det - om ni vill ha nåt att läsa om såklart. 
 
Tipsa, tipsa, tipsa så kommer dett upp läsbart under dagen! 
 
 

ÄNTLIGEN...

Äntligen fungerar blogg.se som vanligt igen - buggarna är fixade. Skönt! Det är därför jag inte uppdaterat så bra under helgen. Kändes liksom inte så nödvändigt när det ändå inte var någon som läste dom. Märktes på statistiken att det inte bara var jag som hade problem! 
 
Lite update då: 
 
♥ Jag har som sagt lagt ut massor av hästprylar som jag haft till salu, men har endast haft oseriösa köpare på grejerna. Liksom jag har lagt ned tid till att leta fram prylarna det är intresse på, fotat dom, tvättat och tankat över på datorn och sedan skickat dom. Tacken jag får är osvarade meddelanden, dock är dom visade. Jävlar vad irriterad jag blir på sådana människor. Nu skickar jag så gott som dom sista bilderna till en intresserad, sen får det fan vara. Det tar bara en massa tid. Orkar inte hålla på med det här nu! 
 
♥ Som jag nämnde i ett inlägg i lördags hade vi programträning för Lena. Jag och Frolle red FEIs Mästerskapsprogram. Hör och häpna, FROLLE GJORDE EN RIKTIG TRAVÖKNING!! Helt otroligt. Visst, inte som värsta Grand Prix-hästen men framfötterna flög framåt i alla fall och vi fick våran första 7:a där. Kul! Hela ritten slutade på 63,65% - alltså nytt personbästa. Dock himlans synd att det inte var tävling, för då hade kanske fler sett på resultatet mer som ett resultat och inget "låtsas resultat", eller nåt. Vet att många tycker så, då många säger "men det var ju bara programträning" och klappar mig på axeln. Procent som procent, Frolle var grym och det var faktiskt jag också. Vi hade en del missar, men dom är bara att skratta åt! Det var skitkul att rida. Helt enkelt. 
 
♥ Exet hamnar lite på sidan av denna vecka. Fokusen kommer ligga på att förbereda Frolle så bra som möjligt inför helgen då vi åker neråt i landet för att tävla. Erica reser bort under några dagar så då har jag alltså båda hästarna, vilket kommer funka under torsdag och förhoppningsvis fredag, kanske även lördag innan vi åker. Hoppas plutten inte tar illa vid, han är ju exakt lika mycket värd ändå. 
 
♥ Mitt sportlov är slut. FAN
 
 
Mitt vackraste kex... 
 
 

PROGRAMTRÄNING // TACOS

Om några timmar ska jag och mamma lasta Frolle och styra mot ridskolan igen. Dom har ordnat programträning för juniorerna mellan 16-18 med tacos efteråt - hur mysigt?! Jag ska vara sekreterare mellan 16 och 16:30 och rider själv 17:55. Får se hur det går för mig att skriva, haha. Jag har faktiskt aldrig gjort det förr, så det kan bli spännande. Tur det "bara" är programträning och inte tävling! 
Dom har även ordnat med filmare som filmar varje ekipage. Under tacosen ska vi titta igenom filmerna allihopa tillsammans och diskutera ritterna. Det ska bli jättekul! 
 
Brukar era klubbar också ordna sånt här? 
 

BLOGG.SE

Är det bara för mig blogg.se krånglar som in i helvete? Varken igår eller idag har det gått att gå in på blogg.se-bloggar för mig, och igår kväll gick det inte ens att gå in på blogg.se. Superknasigt, och jag hoppas det ordnar sig snart. 
 
Annars då? Erica hängde med mig på en skrittur igår på Exet. Vi skrittade i över en timme tror jag och jag fick lite ont i rumpan, haha. Roligt var det i alla fall! Det blev många bilder på Tea igår, som jag tänkte rensa igenom nu och sedan lägga över här. Smakprov här i alla fall :) 
 

2013-03-01

Hej Mars ♥ 
 
Jag är heltaggad på Mars månad. Min och Frolles tävlingssäsong drar ju igång nästa vecka och vi hinner tävla 3 gånger innan månadens slut. Dessutom ska vi vara med på en domarkurs som ska bli superkul! Känner på mig att veckorna kommer flyga iväg nu, i och med att att det blir ljusare, varmare och allmänt härligare att göra allt. 
 
Jag har varit ut till förrådet en snabbis och fotat hästprylar som är till salu, har massvis av olika grejer som bara ligger och skräpar. Skickar några bilder till intresserade nu, hoppas dom nappar så jag får in lite pengar till "stallkassan". Sedan ska jag springa ut till hästarna. När dom är ompysslade och ridna ska jag iväg till Erica och fota Tea - sötaste hundvalpen jag någon sett! Om bilderna blir bra lägger jag upp dom här också! 
 
Har ni något speciellt ni väll läsa om idag, eller under helgen? Jag är galet skrivsugen - det bara kryper i fingrarna på mig. Tipsa, tipsa, tipsa! 
 
 

Hej! Jag heter Pernilla Hägglund, är född 1996 och bor tillsammans med min pojkvän i Stockholm men kommer egentligen från Hudiksvall. Jag är diplomerad hästskötare och jobbar just nu på Stall Reje i Knivsta där jag också har min egna häst, fyraåriga Sir Leon. Här får ni läsa om mig, min häst och min vardag som hästskötare. Välkommen!
|